Gest solidari de Carles Puyol amb un nen amb paràlisi cerebral deu anys després de la primera trobada

Comparteix
Trobada Carles Puyol

Carles Puyol ha demostrat novament la seva gran solidaritat i els seus valors tant dins com fora del camp de futbol

La mare del nen va demanar a la Fundació Barça poder retrobar-se amb l’exjugador perquè el motivés a continuar estudiant

En David té 17 anys i li van diagnosticar una hemiplegia quan tenia 8 mesos d’edat. Aquesta malaltia li va afectar la banda dreta del cervell i l'esquerra del cos. A l'edat de 7 anys el van haver d'operar, ja que el creixement de les seves cames no es desenvolupava amb normalitat. Les dificultats per caminar correctament eren enormes. La intervenció a què es va veure sotmès va durar més de 7 hores. 

La mare i la tieta del David van pensar que seria una bona idea apropar-se a la Fundació del Barça per demanar participar en el programa de Benestar Emocional Pediàtric. Necessitaven trobar un motiu que ajudés en David a recuperar la il·lusió i les forces per tornar a caminar, després d’haver viscut una operació tan complicada.  

El matí del 28 de febrer del 2011 el David es va aixecar pensant que tenia una nova visita amb la seva pediatra, encara portava guix i anava en cadira de rodes. Però va tenir una gran sorpresa perquè el van portar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on va conèixer en persona Carles Puyol i altres jugadors del primer equip: Leo Messi, David Villa o Xavi Hernández. Aquell moment va resultar per a en David el més important de la seva vida. Anys després li ha estat impossible oblidar les emocions viscudes durant aquella jornada.

Arran d'aquell dia, la seva mare explica que “el David va començar a caminar amb regularitat, es prenia els exercicis amb el fisioterapeuta més seriosament i va canviar positivament d'actitud. Va ser un transformació tan gran que va sorprendre fins i tot l’equip mèdic”. 

9 anys després, nova trobada  

Des de llavors aquell nen de 7 anys s’ha convertit en un jove que fa una vida normal i fins i tot juga molt bé a futbol, on ha estat seleccionat per la selecció catalana i la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisis Cerebral i Danys Cerebrals. No obstant, la seva mare estava preocupada perquè està perdent la motivació amb els estudis i amb l’esport. Per això va tornar a recórrer a la Fundació del Barça per demanar si en Carles Puyol podia parlar novament amb el seu fill per animar-lo i motivar-lo en aquesta nova etapa de la seva vida.

Fa uns dies en David va rebre una videotrucada. Una nova sorpresa: una conversa amb el seu ídol, en Carles Puyol, que no va dubtar ni un moment a trobar-se amb ell per animar-lo i motivar-lo amb consells i experiències personals que el van ajudar a superar un moment molt difícil. 

La nova trucada de Carles Puyol en un moment tan especial ha estat una merescuda injecció de força i optimisme. Puyol li ha demanat que no oblidi tot el camí recorregut i que no tiri mai la tovallola. "És molt important que segueixis cursant i creient en tu mateix. El David està estudiant en aquest moment 2n de batxillerat. Esperem que gràcies a la màgia "Barça" el David hagi recuperat la il·lusió que havia perdut. 

Programa de Benestar Emocional Pediàtric

El Programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació Barça té com a objectiu fomentar el benestar emocional dels nens i nenes amb malalties greus, mitjançant el reforç d'emocions positives. La Fundació Barça aposta per adaptar l'entorn hospitalari dels centres de referència pediàtrica de Catalunya a les necessitats dels nens, a partir de la creació de nous recursos i serveis centrats en el seu benestar.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA