La Fundació FC Barcelona atorga ajudes a projectes que afavoreixin la inclusió social d’infants i joves amb discapacitats a través de l’esport

Comparteix

Dotze projectes d’entitats socials de tot Catalunya han estat seleccionats en la primera edició de la iniciativa SPORT4ALL

La Fundació FC Barcelona ha donat a conèixer els dotze projectes d’entitats socials de tot Catalunya que rebran el suport de la Fundació per desenvolupar iniciatives que afavoreixin la inclusió social d’infants i joves amb discapacitat a través de l’esport, l’activitat física i el joc. Es tracta d’entitats amb una àmplia representació territorial de les quatre províncies catalanes i del conjunt de Catalunya.

La primera edició de SPORT4ALL es va llançar el 20 de març passat i compta amb una dotació econòmica de 150.000 euros. En total, s’han presentat 90 projectes dels quals 74 han estat susceptibles de valoració i finalment se n’han seleccionat 12. Cada entitat podia presentar un sol projecte i optar a sol·licitar com a màxim 15.000 euros.

Enfoc inclusiu

Per escollir els projectes guanyadors s’han tingut en compte diversos criteris, com ara que tinguessin un enfoc inclusiu (adreçats a infants i joves amb i sense discapacitat), la precisió en la formulació (argumentació, definició d’objectius, impacte...), la incorporació de la perspectiva de gènere, el treball en xarxa i la dimensió comunitària, la transferibilitat i sostenibilitat, el caràcter innovador, la participació de les persones beneficiàries en la presa de decisions i execució, la promoció de la sensibilització social i/o la reducció de l’estigma del col·lectiu i la distribució territorial.

La iniciativa SPORT4ALL s’emmarca dins de la missió i compromís de la Fundació FC Barcelona, que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les nenes, nens i joves vulnerables a través de l'educació, la salut i l'esport. En concret, SPORT4ALL vol contribuir a la igualtat d'oportunitats i trencar els prejudicis envers la discapacitat. Per això, està fermament compromesa a contribuir, amb la resta d’actors de la societat civil, a trencar les barreres que actualment impedeixen una igualtat real d’oportunitats entre els infants i joves amb discapacitat (entre 0 i 30 anys).

El projectes seleccionats:

     ENTITAT                         NOM PROJECTE

Federació catalana de paràlisi cerebral/Esplai Jokin


JOCVIU/Jornades per a Tothom: Jornades Inclusives


Associació de Lleure per a Infants i Joves amb Discapacitat DISPRAT/Benestar, diversió, esport i joc


Grup Excursionistes i Esportius Gironí - GEIEG/Tots en moviment


Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals/Fent esport


Fundació Joia/Salut Mental & Esport de Fundació Joia: Team Inclusion Makers


Associació Esquitx/Sala de joc de realitat immersiva per a la inclusió d’infants amb necessitats educatives i trastorns d’aprenentatge


Consell esportiu Baix Camp/Programa d'integració d'infants i joves amb necessitats educatives especials o risc d'exclusió als casals de vacances del Consell Esportiu del Baix Camp 2022-2023 
                                                          
Associació Catalana d'Integració i Desenvolupament Humà (acidH)/Bàsquet, futbol i handbol ACIDH 4ALL

Fundació Privada Ilersis/Diversament esportives

INTEGRACIÓ SOCIAL DE MENORS (ISOM SCCL)/Casals d'estiu per tothom

Club Esportiu Jeroni de Moragas/Gimnàstica rítmica inclusiva

Persones membres del jurat 

1. Mercè Jofra. Cap del Departament de Promoció Esportiva de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona. 
2. Joana Carbó. Tècnica del Departament de Promoció Esportiva de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona. 
3. Àlex Roca. Atleta amb paràlisi cerebral, ambaixador de la Fundació Futbol Club Barcelona. 
4. Ingrid Lafuente. Responsable de projectes i exgerent de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals des del 1998 professora associada a la UB, com a especialista en Educació Física Inclusiva i Activitat Física i esport per a persones amb discapacitat. 
5. Ignasi Puigdellívol. Catedràtic (EU) al Departament de Didàctica de la Universitat de Barcelona. Tant la seva docència, com la recerca i les publicacions s'adrecen principalment al suport en l'educació inclusiva. 
6. Jaume Miró. Inspector d'Educació a Barcelona Ciutat i professor a la Facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació Blanquerna. Universitat Ramon Llull. Vinculat a l'atenció educativa a l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu. 
7. Sergi Grimau. Exjugador de bàsquet, facilitador motivacional i president de Special Olympics Catalunya. 
8. Bertrand de Five. Exnedador als Jocs Paralímpics als anys 70, va presidir la Federació Catalana de Discapacitats durant anys i actualment, president de la Fundació Adaptados. 
9. Tate Bonany. Mestra d’Educació Física i d’Educació Especial, experta en estimulació sensorial (especialment de persones amb discapacitat) i directora de Jocviu. 
10. Marta Segú. Metgessa especialista en Salut Internacional amb més de 25 anys d’experiència en la direcció d’entitats socials, actualment Directora general de la Fundació Futbol Club Barcelona. 
 

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA