El Barça promou un món més accessible i equitatiu amb tres dels seus equips

Comparteix

El FC Barcelona ha reunit per primera vegada els seus equips formats per homes i dones amb discapacitat, física, intel·lectual o sensorial

El Fundació Barça Genuine, el Barça Hockey Plus i l’UNES Barça, junts per primer cop amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Avui, 3 de desembre,se celebra arreu del món el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, proclamat per l’Organització de les Nacions Unides el 1992, i el FC Barcelona s’hi ha volgut sumar reunint  per primera vegada els seus equips formats per homes i dones amb discapacitat, física, intel·lectual i/o sensorial. Per això, el pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat ha estat escenari d’una emotiva trobada abans del partit de bàsquet en cadira de rodes, corresponent a la sisena jornada de Primera Divisió, entre l’UNES Barça i el Sureste Gran Canaria. Davant la presència del directiu Miquel Camps, de la responsable del Departament de Diversitat, Equitat i Inclusió, Maite Laporta, i del responsable dels esports amateurs, Gaby Cairo, els esportistes i el cos tècnic de l’equip de bàsquet en cadira de rodes blaugrana han acollit, i han intercanviat experiències, amb els jugadors i jugadores del Barça Hockey Plus i els i les futbolistes del Fundació Barça.

Els homes i les dones que formen l’UNES Barça, el Fundació Barça Genuine i el Barça Hockey Plus, a més de practicar un esport  en les millors condicions (en aquest cas bàsquet, futbol i hoquei herba) i amb un reglament adaptat a la seva discapacitat, milloren la seva autonomia, la seva autoestima i la seva salut. Ho fan, a més, formant part d’una entitat com és el FC Barcelona, un fet que ajuda a visibilitzar, i reivindicar, els seus drets d’inclusió social.

UNES Barça (bàsquet en cadira de rodes)

L’equip de bàsquet en cadira de rodes del FC Barcelona és una secció amateur vinculada, gestionada per l’UNES, una entitat sense ànim de lucre que fomenta la pràctica esportiva entre les persones amb discapacitat física. Juga els seus partits al pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat i aquesta temporada competeix a Primera Divisió, la segona categoria estatal. Els jugadors d’aquest equip, com els altres practicants de bàsquet en cadira de rodes, reivindiquen la seva condició d’esportistes de primer nivell.

Fundació Barça (futbol)

El FC Barcelona i la Fundació FC Barcelona van apostar, l’estiu del 2021, per la creació d’un equip mixt de futbol format per homes i dones amb discapacitat intel·lectual, per afavorir la seva integració social i la seva formació en valors. La iniciativa va partir del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del Club, però també s’hi van implicar la Masia i la mateixa Fundació. Així va néixer l’equip Fundació Barça, que juga, entre altres competicions, LaLiga Genuine, de la qual va ser campió en la seva primera participació.

Barça Hockey Plus (hockey herba)

El mes de novembre del 2006 el FC Barcelona va impulsar la pràctica del hockey herba en el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, amb la col·laboració de les escoles d’educació especial Paideia i Moragas. Avui, el FC Barcelona Barceloní Stick Hockey forma part de l’estructura del hockey herba del Club, una de les seccions amateur, compta amb dos equips mixtos, juga els seus partits al Municipal Pau Negre de Montjuïc i participa a la Lliga de Hockey Plus organitzada per la Federació Catalana de Hockey.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada el 2006, declarava que "l'accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat són drets fonamentals". En aquest sentit, l’Organització de les Nacions Unides estableix uns objectius pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que són promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat, en tots els àmbits socials, i el seu desenvolupament, així com la conscienciació sobre la seva situació en tots els aspectes de la vida política, econòmica i cultural. Enguany el lema del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat és “La innovació per impulsar un món accessible i equitatiu”, i un dels tres temes que tractarà serà l’esport com a “exemple de bones pràctiques i lloc d’innovació, treball i equitat”.
 

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA