Joves de contextos vulnerables de Mèxic visiten el Camp Nou i viuen l’experiència Barça

Comparteix

Un grup de joves d'entorns vulnerables de Mèxic viuen unes jornades emotives a Barcelona assistint a un partit i visitant les instal·lacions del Camp Nou gràcies al programa de la Fundació FC Barcelona i la Fundació Telmex-Telcel.

Una vintena de nens, nenes i joves beneficiaris del projecte per a la prevenció de la violència juvenil de la Fundació FC Barcelona i la Fundació Telmex-Telcel a diverses poblacions de Mèxic van poder viure una setmana inoblidable a Barcelona gaudint i vivint en primera persona l'experiència Barça. El grup de participants van poder assistir en directe al partit de Lliga al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Celta, van gaudir d'un clínic a la Ciutat Esportiva amb la Barça Academy i van arrodonir la visita a Barcelona amb un tour guiat al Museu del Barça i l'Estadi. 

El 2017 la Fundació FC Barcelona va iniciar a Mèxic, gràcies al suport i col·laboració de la Fundació Telmex-Telcel, un programa per combatre la violència juvenil a cinc localitats. Entre els participants del programa s'ha seleccionat una representació de joves (seguint el criteri de l'equip educatiu i segons el seguiment de les activitats dels participants) per viatjar a Barcelona. 

En aquesta edició ha participat un grup de 20 nois i noies, entre 13 i 17 anys, els quals haurien d'haver fet el viatge el 2020, però no ho van poder fer a causa de la pandèmia provocada per la Covid. 

Oportunitats de passatemps segur en comunitats vulnerables 

La disminució de comportaments agressius, la millora del respecte i la capacitat de relació a les dinàmiques familiars, han estat alguns dels impactes positius generats a diferents localitats de Mèxic del programa de la Fundació Barça amb el suport de la Fundació Telmex-Telcel, i que han permès oferir oportunitats de lleure segur a infants i joves de comunitats vulnerables de contextos violents. 

Les activitats enquadrades dins la metodologia socioeducativa de la Fundació FC Barcelona basada en la pràctica esportiva i el joc, han permès a diferents comunitats beneficiar-se d'espais esportius i recuperar infraestructures desaprofitades que han esdevingut entorns segurs a Ciutat de Mèxic, Ecatepec de Morelos , San Luis Potosí, Pobla, Guadalajara, Morelos i Tlaxcala. En total, més de 700 infants i joves d'aquestes set localitats s'han pogut beneficiar del programa.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA