Inauguració del Cruyff Court Aitana Bonmatí a Sitges

Comparteix

El nou camp porta el nom de la jugadora del FC Barcelona Femení i és un projecte conjunt de la Fundació FC Barcelona, la Fundació Cruyff i la Fundació “la Caixa” per promoure l’esport com a via d’inclusió, cohesió i transformació social d’infants i joves

Amb la presència de la jugadora del FC Barcelona Femení i ambaixadora de la Fundació Cruyff, Aitana Bonmatí, avui s’ha inaugurat a Sitges un nou Cruyff Court. El Cruyff Court Aitana Bonmatí forma part del projecte, impulsat per la Fundació Cruyff, la Fundació “la Caixa” i la Fundació FC Barcelona, de creació de petits camps de futbol d’ús lliure a diferents punts de Catalunya que tenen com a propòsit fomentar l’esport i inculcar valors com ara la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, i també aconseguir prevenir el sedentarisme i l’obesitat infantil. 

A l’acte d’inauguració del Cruyff Court a Sitges hi ha assistit també el directiu responsable del futbol femení, Xavier Puig; la directora general de la Fundació FC Barcelona, Dra. Marta Segú; la presidenta de la Fundació Cruyff, Susila Cruyff; la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura; el director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació ”la Caixa”, Xavier Bertolín; i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.

Fomentar la inclusió d'infants i joves

El projecte preveu la construcció, manteniment i dinamització d’un total de 15 Cruyff Courts a tot Catalunya, sempre donant prioritat a zones desafavorides per fomentar la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport.

El camp inaugurat avui a Sitges se suma al Cruyff Court Vilanova del Camí, el Cruyff Court Jordi Alba de L’Hospitalet de Llobregat, el Cruyff Court Manel Estiarte de Manresa, el Cruyff Court Sergi Roberto de Reus, el Cruyff Court Ronald Koeman de Sant Vicenç dels Horts, el Cruyff Court Andreu Fontàs de Banyoles, el Cruyff Court Ronaldinho de les Roquetes, el Cruyff Court Gerard Piqué de Sant Guim de Freixenet, el Cruyff Court Hristo Stoichkov de Martorell, el Cruyff Court Sergio Busquets de Badia del Vallès i el Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur. L’embrió d’aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández de Terrassa, que va posar els fonaments de l’acord.

Aquesta iniciativa també impulsa dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts; i el Community Program, l’objectiu del qual és que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.
 

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA