CRONOLOGIA

La nostra Història Amb la creació de la Fundació el 1994, el Barça es va avançar al seu temps.

El naixement

18 de juliol de 1994

Aquest dia es constitueix oficialment la Fundació del FC Barcelona amb un patronat transversal i la vocació de representar l'ampli espectre de l'entorn barcelonista integrant personalitats de tots els àmbits de les arts i la cultura, també de la societat civil i experts en la gestió i el desenvolupament de fundacions. La creació de la Fundació es va fer gràcies a l'aportació limitada a 9.000 pessetes per persona de gairebé 25.000 persones.

1994

Canvis decisius

La Fundació es consagra en el gir social i les necessitats de la comunitat

A partir de 2003 la Fundació fa un gir complet cap a una funció social, sensible als nous temps i orientada a exercir aquesta resposta i participació a favor de les necessitats de la comunitat. A l'estranger la Fundació comença a caminar en una altra direcció, també inèdita, a través de les ONG.

2003

Signatura

Acord històric amb UNICEF

El 7 de setembre de 2006, la directiva del Club i de la Fundació signen un acord històric amb Unicef a la seu de les Nacions Unides a Nova York. La samarreta del Barça passa a lluir el logotip d'aquest organisme internacional que defensa els drets de la infància. Un gest que va ser acompanyat d'una donació anual de 1,5 milions d'euros i el compromís d'adhesió als objectius de desenvolupament del mil·lenni de les Nacions Unides. Per donar una estructura coherent a aquesta redefinició del model, el FC Barcelona va decidir destinar el 0,7% dels seus ingressos ordinaris a la Fundació.  

2006

Un gest solidari

Els jugadors donen el 0,5% a la Fundació

Sandro Rosell va proposar i va aconseguir que dels nous contractes de tots els professionals esportius el Club, jugadors i tècnics donessin voluntàriament el 0,5% de la seva fitxa a la Fundació. Un gest social, solidari i de compromís que va ser la primera iniciativa d'aquest tipus que es va portar a terme per primer cop en un equip de futbol.

2009

Consolidació

Nou Pla Estratègic

L'any 2016 es posa en marxa un nou Pla Estratègic que dibuixa unes línies de treball innovadores en l'àmbit de les entitats esportives i que es focalitza en tres grans línies: la prevenció de la violència, la lluita contra l'exclusió social i l'accés i reforç a l'educació. La finalitat d'aquest nou enfocament estratègic és aconseguir canvis socials per mitjà de l'esport per contribuir a una societat més igualitària i inclusiva.

2016

Nous reptes

Es posen en marxa els nous programes de la Fundació

A partir d'el nou Pla Estratègic, es posen en marxa diversos programes enfocats i dirigits a la infància i la joventut, com el de la prevenció de l'assetjament escolar i la violència juvenil així com la integració d'infants i joves amb discapacitat o que viuen en contextos vulnerables. També es dona suport a menors amb malalties greus mitjançant el programa pel Benestar Pediàtric. Un altre dels grans eixos de la Fundació és el programa de Refugiats que busca millorar el benestar emocional de nens, nenes i joves refugiats i afavorir la seva integració en les comunitat locals.  

2017

Agenda Nacions Unides 2030

Esport per al Desenvolupament

L'any 2018 la Fundació Barça i l'Unicef van establir una aliança per a la investigació en els esports per al desenvolupament (SD4), una eina per prevenir la violència i facilitar la inclusió social i l'accés a l'educació a través de l'esport.

2018