Esport i salut

El projecte de salut mental “#EsportivaMent” s'està implantant a Santa Coloma de Gramenet

La Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Vidal i Barraquer i l’Associació Sport2Live, està portant a terme un programa per complementar a través de l’esport el tractament dels trastorns d’estat d’ànim d’infants i joves entre 13 i 17 anys de Santa Coloma. Aquest programa també té l’objectiu de generar evidència científica per aportar coneixement al voltant de les bondats de l’activitat física en general i, en concret, de la metodologia SportNet, per tal de millorar el tractament i  el pronòstic d’aquests trastorns.

Impacte

Un centenar d'adolescents participen en el projecte

Un centenar d’adolescents, provinents principalment del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Santa Coloma però també dels Hospitals de Dia de Santa Coloma i Badalona, participen en aquest projecte. Tots ells presenten simptomatologia relacionada amb patologies de l’estat d’ànim, alteracions que poden evolucionar cap a un trastorn depressiu (baix estat d’ànim i pèrdua d’interès) o un trastorn bipolar on hi ha també episodis d’eufòria.

La implementació de la metodologia SportNet s’està fent a través de l’Associació Sport2Live i consta de 12 sessions setmanals amb diferents grups.