Mèxic

Accés a l'aigua a comunitats rurals i indígenes a Calakmul (Campeche)

La Fundació FC Barcelona i Scotiabank duen a terme juntament amb l'entitat Fons per a la Pau el projecte de desenvolupament comunitari al municipi de Calakmul. Es tracta d'un projecte en què participen més de 650 nens, nenes i joves de 10 comunitats. ‘Desenvolupament comunitari a Calakmul’ és un projecte que promou espais de trobada i diàleg entre els participants i les seves famílies amb líders, autoritats i comitès comunitaris, continuant amb la implementació de sessions d'activitat física centrades en habilitats per a la vida. A més, s'hi inclouen tallers de temes socioambientals i la implementació de projectes comunitaris de millora de l'accés a l'aigua i sanejament a les escoles.

República Dominicana

Jugant per la inclusió al barri de Capotillo (Santo Domingo)

La Fundació FC Barcelona està duent a terme conjuntament amb Save the Children República Dominicana i amb el suport de Scotiabank el projecte “Educació i Protecció a través de l'Esport: Jugant per la Inclusió” al barri de Capotillo (Santo Domingo), on participen més de 1.600 nens, nenes, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat i les famílies. En un context marcat per la violència i la pobresa, aquesta iniciativa té com a objectiu crear entorns segurs que contribueixin al seu desenvolupament i inclusió a la comunitat a través de l'esport. 

El projecte promou la creació d'entorns segurs, sans i inclusius per a nens, nenes i adolescents en situació de vulnerabilitat prioritzant l'educació i la protecció davant de la violència a l’esport i l’activitat física.