Més de 450 infants participen aquesta temporada en el programa Barça Activa’t de la Fundació FC Barcelona
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
Dissabte passat, coincidint amb el partit entre el FC Barcelona i el Betis a l’Estadi Olímpic, va tenir lloc una trobada institucional a la llotja del Club entre representants de les quatre diputacions catalanes, alcaldes alcaldesses i membres de diferents regidories de 17 municipis i el president del FC Barcelona i de la Fundació, Joan Laporta, acompanyat per la directora general de la Fundació, Dra. Marta Segú.
L’acte es va organitzar per agrair la col·laboració de les diputacions i els ajuntaments en el programa Barça Activa’t, una iniciativa de la Fundació Barça que aquest any ha implicat més de 450 infants i joves de 17 municipis de Catalunya.
Van assistir a la trobada Jesús Naharro, diputat adjunt de la Diputació de Barcelona; Miquel Noguer i Planas, president de la Diputació de Girona; Enric Adell, vicepresident i diputat delegat de Concertació i Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona, i Òscar Martínez, diputat d’Esports de la Diputació de Lleida.
També hi van ser presents alcaldes, alcaldesses i representants municipals de Mataró, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Esplugues de Llobregat, Figueres, Banyoles, Salt, les Borges Blanques, Aitona, Pont de Suert, Bellpuig, el Perelló, l’Arboç i Reus.
Barça Activa’t és un projecte que promou la cohesió i la inclusió social i la igualtat d'oportunitats a través de l’esport, utilitzant la metodologia socioeducativa pròpia de la Fundació, SportNet. A més de fomentar hàbits saludables, el programa treballa aspectes com el creixement personal i el sentiment d’arrelament al territori mitjançant projectes participatius en benefici de la comunitat.
Segons va exposar la Dra. Marta Segú, una de les claus de l’èxit del programa és la col·laboració amb entitats i equips educatius locals, fet que permet als educadors conèixer el context del municipi i dels joves i les seves famílies, adaptant així millor les activitats a les necessitats reals que tenen. A més, la implementació del projecte per part d’aquestes entitats locals permet la transferència de la metodologia SportNet i assegura la continuïtat del projecte més enllà de la intervenció directa de la Fundació. La directora va destacar també l’increment notable de participants, especialment de noies, en comparació amb temporades anteriors, així com que l’enfoc ha passat a ser de 360º, treballant a part de l’esport, experiències educatives i la participació dels joves en projectes comunitaris.
Amb aquest projecte, la Fundació FC Barcelona reafirma el seu compromís amb el territori i amb el foment de la igualtat d’oportunitats mitjançant l’esport com a eina de transformació social.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç