La Fundació FC Barcelona dona suport a projectes que afavoreixin la inclusió d’infants i joves amb discapacitats

La Fundació FC Barcelona dona suport a projectes que afavoreixin la inclusió d’infants i joves amb discapacitats

Vint projectes d’entitats socials de tot Catalunya han estat seleccionats en la segona edició de la iniciativa SPORT4ALL

Una vintena de projectes d’entitats socials de tot Catalunya rebran el suport de la Fundació FC Barcelona per afavorir la inclusió social d’infants i persones joves amb discapacitat. L’objectiu és ajudar aquestes entitats que treballen amb infants i persones joves amb alguna discapacitat perquè puguin desenvolupar el seu projecte i afavorir la inclusió social del col·lectiu a través de l’esport, l’activitat física i el joc. Es tracta d’entitats amb una àmplia representació territorial de les quatre províncies catalanes i del conjunt de Catalunya.

La convocatòria de la segona edició de SPORT4ALL es va llançar el 21 de març del 2024 i compta amb una dotació econòmica de 225.000 €. En total, s’han presentat 85 projectes dels quals 20 han estat seleccionats. Cada entitat podia presentar un sol projecte i optar a sol·licitar com a màxim 15.000 euros.

Enfocament inclusiu

Per escollir els projectes guanyadors s’han tingut en compte diversos criteris, com ara que tinguessin un enfoc inclusiu (adreçats a infants i joves amb i sense discapacitat), la precisió en la formulació (argumentació, definició d’objectius, impacte...), la incorporació de la perspectiva de gènere, el treball en xarxa i la dimensió comunitària, la transferibilitat i sostenibilitat, el caràcter innovador, la participació de les persones beneficiàries en la presa de decisions i execució, la promoció de la sensibilització social i/o la reducció de l’estigma del col·lectiu i la distribució territorial.

La iniciativa SPORT4ALL s’emmarca dins de la missió i compromís de la Fundació FC Barcelona, que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les nenes, nens i joves vulnerables a través de l'educació, la salut i l'esport. En concret, SPORT4ALL vol contribuir a la igualtat d'oportunitats i trencar els prejudicis envers la discapacitat. Per això, està fermament compromesa a contribuir, amb la resta d’actors de la societat civil, a trencar les barreres que actualment impedeixen una igualtat real d’oportunitats entre els infants i joves amb discapacitat (entre 0 i 30 anys).

El projectes seleccionats:

  • Projecte Capacitats /  Consell Esportiu del Pla de l'Estany
  • Terra en Moviment: un pont cap a la inclusió social de persones amb Paràlisi Cerebral i Pluridiscapacitat a través de l’exercici terapèutic / FUNDACIO ASPACE CATALUNYA
  • EsporTEA: Els beneficis de l’esport com a joc en l’alumnat / TEA ASPROSEAT
  • Esport Inclusiu / Associació de lleure i esport COMKEDEM
  • Casals esportius d'estiu per a TOTHOM. Transformació dels entorns per la inclusió d'infants i joves amb discapacitat / Fundació Estany
  • Softbol per a tothom / Associació Arep per la Salut Mental
  • Invencibles Esport Inclusiu / Associació Invencibles per la Inclusió
  • Projecte Boccia Inclusiva / Fundació AMPANS
  • Campus Esportiu Àuria / Fundació Privada Àuria
    Escalada i Esport a la Natura per infants i adolescents amb TMG / Associació Centre L'Alba
  • Esport com a eina de rehabilitació física, psicològica, inclusió social i visualització, per a infants i joves amb paràlisi cerebral i altres discapacitats afins / Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona
  • Xela Centre Obert Rialles / Fundació Champagnat
  • Esport Inclusiu Valls / Fundació Privada Ginac
  • Campus de futbol Genuine / Unión Deportiva Cirera
  • Escola Esportiva de Basquet Encert / Associació Encert
  • Esport per infants i joves amb autisme / Centre de Recursos Autisme Barcelona (CRAB) Fundació
  • Esport sense Límit! / Club Esportiu Alba
  • Programa d’activitats físiques “Mou-te” / Fundació Privada Catalana Síndrome de Down
  • Patis inclusius a escoles i instituts / Associació ATEATE Terres de l'Ebre
  • Anima-Teaf: esport per a tothom / Associació de famílies afectades per la síndrome alcohòlic fetal

El jurat ha estat constituït per sis persones de diferents àmbits vinculats al món de l’educació, social i esportiu:

  1. Àlex Roca: Atleta amb paràlisi cerebral, ambaixador de la Fundació Futbol Club Barcelona.
  2. Ignasi Puigdellívol: Catedràtic (EU) al Departament de Didàctica de la Universitat de Barcelona. Tant la seva docència, com la recerca i les publicacions s'adrecen principalment al suport en l'educació inclusiva.
  3. Jaume Miró: Inspector d'Educació a Barcelona Ciutat i professor a la Facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació Blanquerna. Universitat Ramon Llull. Vinculat a l'atenció educativa a l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
  4. Marta Llorach: Professora a la facultat d’educació de la UB i membre del comitè del congrés d’esport inclusiu (INEFC, Onat Foundation i FECPC).
  5. Mercè Bruguet: Directora de Ona Foundation. Entitat dedicada a la promoció de l’esport inclusiu
  6. Marta Segú: Metgessa especialista en Salut Internacional amb més de 25 anys d’experiència en la direcció d’entitats socials, actualment Directora general de la Fundació Futbol Club Barcelona. 
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut