El FC Barcelona ha tancat la fase de grups de la UEFA Champions League en segona posició, assegurant així el seu accés directe als vuitens de final en la primera edició del nou format de la competició. Malgrat no haver aconseguit la primera plaça, el conjunt blaugrana ha deixat una gran imatge, consolidant-se com l’equip més golejador del torneig fins ara, amb 28 gols en vuit partits – sis més que el segon màxim realitzador, el Borussia Dortmund – i una mitjana ofensiva impressionant de 3,5 gols per partit.
L’equip de Hansi Flick va lluitar fins a l’últim moment per la primera posició del grup, que durant uns minuts va ser seva mentre el Liverpool perdia, però l’empat final contra l’Atalanta no desmereix una fase de grups per al record. Els aficionats culers difícilment oblidaran dues remuntades èpiques en camp contrari, com el 3-4 a Dortmund i el 4-5 a Lisboa, així com la victòria contundent davant el Bayern de Munic al Lluís Companys (4-1).
A més de l’èxit esportiu, la classificació ha tingut un impacte positiu en l’economia del club. Amb la finalització de la primera fase, el Barça ha superat ja els 80 milions d’euros en ingressos provinents de drets televisius, bonificacions per punts assolits i primes de la competició. En cas de superar els vuitens de final, la xifra podria superar els 100 milions d’euros, per sobre de les previsions inicials del club, que fixaven com a objectiu mínim arribar als quarts de final.
A tot això cal sumar-hi les recaptacions per la venda d’entrades dels partits disputats a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, que han contribuït a reforçar els ingressos del club en aquesta edició de la Champions. Així, el Barça no només ha consolidat el seu retorn a l’elit europea amb grans actuacions, sinó que també ha assolit una important injecció econòmica per a l’entitat.