La Fundació FC Barcelona dona suport a projectes que afavoreixin la inclusió d’infants i joves amb discapacitats
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
Una vintena de projectes d’entitats socials de tot Catalunya rebran el suport de la Fundació FC Barcelona per afavorir la inclusió social d’infants i persones joves amb discapacitat. L’objectiu és ajudar aquestes entitats que treballen amb infants i persones joves amb alguna discapacitat perquè puguin desenvolupar el seu projecte i afavorir la inclusió social del col·lectiu a través de l’esport, l’activitat física i el joc. Es tracta d’entitats amb una àmplia representació territorial de les quatre províncies catalanes i del conjunt de Catalunya.
La convocatòria de la segona edició de SPORT4ALL es va llançar el 21 de març del 2024 i compta amb una dotació econòmica de 225.000 €. En total, s’han presentat 85 projectes dels quals 20 han estat seleccionats. Cada entitat podia presentar un sol projecte i optar a sol·licitar com a màxim 15.000 euros.
Enfocament inclusiu
Per escollir els projectes guanyadors s’han tingut en compte diversos criteris, com ara que tinguessin un enfoc inclusiu (adreçats a infants i joves amb i sense discapacitat), la precisió en la formulació (argumentació, definició d’objectius, impacte...), la incorporació de la perspectiva de gènere, el treball en xarxa i la dimensió comunitària, la transferibilitat i sostenibilitat, el caràcter innovador, la participació de les persones beneficiàries en la presa de decisions i execució, la promoció de la sensibilització social i/o la reducció de l’estigma del col·lectiu i la distribució territorial.
La iniciativa SPORT4ALL s’emmarca dins de la missió i compromís de la Fundació FC Barcelona, que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les nenes, nens i joves vulnerables a través de l'educació, la salut i l'esport. En concret, SPORT4ALL vol contribuir a la igualtat d'oportunitats i trencar els prejudicis envers la discapacitat. Per això, està fermament compromesa a contribuir, amb la resta d’actors de la societat civil, a trencar les barreres que actualment impedeixen una igualtat real d’oportunitats entre els infants i joves amb discapacitat (entre 0 i 30 anys).
El projectes seleccionats:
- Projecte Capacitats / Consell Esportiu del Pla de l'Estany
- Terra en Moviment: un pont cap a la inclusió social de persones amb Paràlisi Cerebral i Pluridiscapacitat a través de l’exercici terapèutic / FUNDACIO ASPACE CATALUNYA
- EsporTEA: Els beneficis de l’esport com a joc en l’alumnat / TEA ASPROSEAT
- Esport Inclusiu / Associació de lleure i esport COMKEDEM
- Casals esportius d'estiu per a TOTHOM. Transformació dels entorns per la inclusió d'infants i joves amb discapacitat / Fundació Estany
- Softbol per a tothom / Associació Arep per la Salut Mental
- Invencibles Esport Inclusiu / Associació Invencibles per la Inclusió
- Projecte Boccia Inclusiva / Fundació AMPANS
- Campus Esportiu Àuria / Fundació Privada Àuria
Escalada i Esport a la Natura per infants i adolescents amb TMG / Associació Centre L'Alba - Esport com a eina de rehabilitació física, psicològica, inclusió social i visualització, per a infants i joves amb paràlisi cerebral i altres discapacitats afins / Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona
- Xela Centre Obert Rialles / Fundació Champagnat
- Esport Inclusiu Valls / Fundació Privada Ginac
- Campus de futbol Genuine / Unión Deportiva Cirera
- Escola Esportiva de Basquet Encert / Associació Encert
- Esport per infants i joves amb autisme / Centre de Recursos Autisme Barcelona (CRAB) Fundació
- Esport sense Límit! / Club Esportiu Alba
- Programa d’activitats físiques “Mou-te” / Fundació Privada Catalana Síndrome de Down
- Patis inclusius a escoles i instituts / Associació ATEATE Terres de l'Ebre
- Anima-Teaf: esport per a tothom / Associació de famílies afectades per la síndrome alcohòlic fetal
El jurat ha estat constituït per sis persones de diferents àmbits vinculats al món de l’educació, social i esportiu:
- Àlex Roca: Atleta amb paràlisi cerebral, ambaixador de la Fundació Futbol Club Barcelona.
- Ignasi Puigdellívol: Catedràtic (EU) al Departament de Didàctica de la Universitat de Barcelona. Tant la seva docència, com la recerca i les publicacions s'adrecen principalment al suport en l'educació inclusiva.
- Jaume Miró: Inspector d'Educació a Barcelona Ciutat i professor a la Facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació Blanquerna. Universitat Ramon Llull. Vinculat a l'atenció educativa a l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
- Marta Llorach: Professora a la facultat d’educació de la UB i membre del comitè del congrés d’esport inclusiu (INEFC, Onat Foundation i FECPC).
- Mercè Bruguet: Directora de Ona Foundation. Entitat dedicada a la promoció de l’esport inclusiu
- Marta Segú: Metgessa especialista en Salut Internacional amb més de 25 anys d’experiència en la direcció d’entitats socials, actualment Directora general de la Fundació Futbol Club Barcelona.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç