Treballem per la millora del benestar emocional de nenes, nens i joves refugiats i migrants mitjançant l’esport. Amb aquest programa contribuïm a cinc Objectius de Desenvolupament Sostenible.

ODS principal, l’esport és una gran eina per donar suport psicosocial a aquests infants. L’activitat física i el joc els permet combatre el trauma i centrar-se a ser infants.

ODS secundari, la Fundació ha format un centenar d'educadors i educadores sobre com implementar SportNet, la metodologia pròpia de la Fundació FC Barcelona.

ODS secundari, facilitem la inclusió social i la integració entre les persones refugiades i les comunitats locals.

ODS transversal, la Fundació mostra el seu compromís amb els nens i nenes refugiats mitjançant la implementació de projectes a Catalunya, Grècia, Itàlia, Dinamarca i Alemanya.

ODS transversal, a cada país la Fundació col·labora amb socis locals d'implementació a camps de persones refugiades, assentaments informals, camps comunitaris, centres de menors i escoles.

Impacte

La nostra aportació a la situació de les persones refugiades i migrants

Un 45% de les nenes i nens han reduït el seu sentiment de por i un 40% dels participants han augmentat la seva autoestima.

El 100% dels beneficiaris valora positivament l’activitat. Destaquen que és “l’única activitat del dia que esperen amb ganes.”

video

El nostre treball amb amb les persones refugiades i migrants

Informes sobre el Programa pels Refugiats i Migrants

Tots Units Fem Força

Aliances relacionades

UNHCR

Des de la Fundació Barça compartim amb ACNUR la preocupació pel context actual de les persones refugiades arreu del món.

Veure Aliança

Fundació Lilian Thuram

Una aliança que busca desmuntar els mites que han construït els prejudicis racistes de les persones.

Veure Aliança

Creu Roja

L'objectiu de l'aliança amb Creu Roja és sensibilitzar sobre la situació de les persones més vulnerables, infants i joves en risc social i persones refugiades

Veure Aliança

DGAIA

Col·laboració amb la Generalitat per l'acompanyament socioeducatiu i emocional de joves refugiats i en situació de vulnerabilitat.

Veure Aliança

CEAC

El projecte "Junts per la formació" pretén millorar la inserció sociolaboral de 50 joves a través de la formació a distància per a l'obtenció de la graduació a l'ESO.

Projecte on participa

Partners

Rebem suport d'empreses i fundacions del nostre país i d'arreu del món

UEFA Foundation

Dona suport a un projecte que utilitza l'esport com a eina per desenvolupar habilitats que augmenti l'ocupabilitat de joves migrants sense Referents adults.

Projectes on participa

Fundació Climent Guitart

Des del 2019 s'organitzen campus d’hosteleria -ocupabilitat dels joves migrants sense referents adults- i campus d’esport -infants en procés de recuperació de malalties greus-.

Projecte on participa