Què és One Team?

El programa One Team forma part de la responsabilitat social corporativa de l’Eurolliga de Bàsquet, que amb el suport de Turkish Airlines com a patrocinador i col·laborador de Special Olympics utilitza el bàsquet per tal d'assolir un impacte real a les nostres comunitats. L’Eurolliga i els seus clubs han desenvolupat aquest programa sota el lema “Integració comunitària” que treballa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, concretament l’ODS 10 de Reducció de les Desigualtats. Cada club treballa amb un projecte One Team específic adaptat a les necessitats de la seva pròpia comunitat per beneficiar col·lectius en perill d’exclusió social. Des de la seva fundació l’any 2012, One Team ja ha arribat directament i indirectament a més de 24.000 participants a través dels seus diversos projectes d’equip. 

Col.laboració amb l'Eurolliga

El Barça i la Fundació, junts per a la reinserció dels joves interns

One Team és el projecte social de l'Eurolliga de bàsquet mitjançant el qual la Fundació FC Barcelona vincula el primer equip de bàsquet amb el centre penitenciari de joves. Jugadors del primer equip del FC Barcelona com Oriol Paulí i Oscar da Silva han participat en el projecte de reinserció juvenil. One Team està impulsat per l'Eurolliga de bàsquet amb la col·laboració de la Fundació del Barça i es desenvolupa al Centre Penitenciari de Joves a la Roca del Vallès.

El projecte se serveix de la metodologia socioeducativa de la Fundació aplicada al bàsquet per treballar diversos valors que afavoreixin la reinserció d'aquests joves a la societat.

Inclusió

Repte comú entre els ambaixadors de 'One Team' i els joves interns al Centre Penitenciari de Joves