La Fundació Barça dona suport a l’unicef en l’emergència provocada pel terratrèmol i el tsunami d’Indonèsia

Comparteix

Aquesta catàstrofe natural ja ha provocat més de 1.400 víctimes mortals a l’illa de Cèlebes i ha deixat 5.000 desapareguts

La Fundació Barça ha respost a la crida de l’UNICEF per atendre els infants afectats pel terratrèmol i el tsunami que han devastat l’illa de Cèlebes, a Indonèsia. Ja s’han comptabilitzat, de moment, més de 1.400 víctimes mortals, a més 17.000 persones desplaçades, i creix la preocupació pels infants que s’han quedat sols.

 

Per aquest motiu, la Fundació Barça i l’UNICEF han acordat destinar 200.000 euros amb caràcter immediat per atendre aquesta emergència. L’UNICEF està treballant des del primer minut per assistir els nens i les nenes afectats que necessiten ajuda urgent. Molts d’ells han perdut els seus familiars i la seva llar, i per tant urgeix localitzar les famílies o els cuidadors d’aquests infants que s’han quedat sols, a causa que estan en una situació de vulnerabilitat extrema. 

 

Segons les primeres avaluacions, les prioritats són l’evacuació i l’atenció a les persones ferides, la facilitació de serveis mèdics i d’aigua i sanejament, la provisió d’articles alimentaris i no alimentaris, i el refugi d’emergència. També s’han activat els sistemes d’identificació i derivació d’infants separats i no acompanyats, de prevenció de separació familiar, de suport psicosocial i d’educació.

 

Durant la temporada 2017/18, la Fundació Barça també va donar suport amb 200.000 euros a la tasca de l’UNICEF a Mèxic després dels terratrèmols que van assolar el país, i amb 50.000 euros a l’emergència dels refugiats rohingya.

 

Vies de col·laboració en l’emergència d’Indonèsia:

 

A través de la pàgina web: www.unicef.es/donacion-indonesia
COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA