Tots i totes guanyen la DICUP

Comparteix

El campió ha estat el Fundació Barça, però tots i cadascun dels jugadors i les jugadores que han participat poden sentir-se igualment guanyadors.

El Fundació Barça ha estat el campió de la primera edició d’aquest torneig de futbol inclusiu, que s’ha jugat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i ha comptat amb la participació de vuit equips catalans

El Torneig DICUP ha posat la cirereta a la brillant temporada d’estrena del Fundació Barça, el campió del grup Compañerismo de LaLiga Genuine Santander. Al mateix temps, com s’esperava, ha estat una festa del futbol inclusiu: vuit equips catalans s’han aplegat durant el matí i el migdia d’aquest diumenge, 19 de juny, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, per compartir una jornada de convivència al voltant de la pilota. El campió ha estat el Fundació Barça, però tots i cadascun dels jugadors i les jugadores que han participat poden sentir-se igualment guanyadors. 

L’ambient ha estat fantàstic des de primera hora de matí, en cadascun dels quatre camps on s’ha desenvolupat la competició i també a la recta principal de la Ciutat Esportiva, on s’ha ubicat la zona de restauració. A les 9.30 han començat els partits: Júpiter, Europa, Cornellà i Fundació Barça han sortit victoriosos de l’eliminatòria de quarts de final, mentre que Figueres, Reus, Nàstic i Badalona s’han conformat a competir per les posicions del 5 al 8.

En les semifinals, la victòria ha somrigut a l’Europa i al Barça. El Júpiter i el Cornellà han disputat, doncs, la final de consolació, que s’han emportat els del Baix Llobregat en un emocionant final (1-2). La gran final, jugada entre el L’Europa ACIDH i el Fundació Barça davant un nombrós públic al Camp 9 de la Ciutat Esportiva, també ha tingut emoció fins el final. De fet, després d’un empat (1-1) en el temps reglamentari s’ha decidit en la tanda de penals a favor dels blaugrana. 

A la DICUP, però, tots els jugadors i jugadores es poden sentir campions i campiones. De fet, tothom ha sortit de la Ciutat Esportiva amb una medalla i un somriure. Aquest era l’objectiu per a un torneig que, per damunt de tot, és una festa del futbol inclusiu.

Declaracions de la Dra. Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona

“Estem molt orgullosos d’haver organitzat la DICUP, perquè ha aplegat vuit equips catalans en una jornada de convivència a través del futbol. Seguirem impulsant aquest torneig en el futur”

Declaracions de Sergi Mascarell, entrenador del Fundació Barça 

“Estem molt agraïts de poder participar en un torneig com la DICUP, que en el futur es pot convertir en una cita de referència. Per altra banda, estem molt contents del comportament del grup, això dona sentit al treball que hem fet aquesta temporada”

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA