Tostão guanya el XI Premi Internacional de periodisme esportiu Vázquez Montalbán

L’exfutbolista i prolífic comentarista esportiu brasiler ha estat guardonat amb aquest prestigiós guardó donat a conéixer avui en la prèvia del Barça-Còrdova

El jurat del Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la categoria de periodisme esportiu, ha decidit atorgar el guardó de la seva XI edició a Eduardo Gonçalves de Andrade ‘Tostão’. El jurat valora la seva “excel·lència periodística, present a les seves columnes, peces d’un esperit lliure i lúcid, gens xovinista, on sovint diagnostica amb ironia y precisió les mancances de la seva canarinha”.

La categoria de periodisme esportiu d’aquest premi està convocada per la Fundació FC Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, i la seva entrega es durà a terme durant el 2015. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Josep Maria Bartomeu, Ramon Pont, Ramon Cierco, Carles Vilarrubí, Josep Cortada, Mònica Terribas, Joaquim Maria Puyal, Borja de Riquer, Jordi Basté, Josep Maria Solé i Sabaté, Anton M. Espadaler, Jaume Pujol-Galceran, Ramon Besa, Santiago Segurola, Xavier Folch i Sergi Pàmies.

‘Tostão’: el futbolista i el periodista

Eduardo Gonçalves de Andrade (nascut a Belo Horizonte el 25 de gener de 1947) amaga un sobrenom –‘Tostão’– amb dues cares: el futbolista lluminós d’una davantera llegendària –Jairzinho, Gerson, Tostão, Pelé y Rivelinho- i el comentarista esportiu que des de les seves columnes al prestigiós diari Folha de Sao Paulo descriu allò que no veuen les càmeres de televisió ni és per si mateix obvi, columnes recopilades al seu llibre ‘Perfeição Não Existe’.

Guanyadors en edicions anteriors

El premi Vázquez Montalbán en categoria de periodisme esportiu es va crear el 2004 amb la voluntat de recordar permanentment la figura i l’obra de Manuel Vázquez Montalbán, periodista que va fer del rigor, l’ètica, el compromís social i l’autocrítica una constant en el seu exercici professional.
Els guardonats en edicions anteriors han estat:

2004: Patrick Mignon
2005: Joaquim Maria Puyal
2006: Juan Villoro
2007: Simon Kuper
2008: Candido Cannavò
2009: Ramon Besa
2010: Eduardo Galeano
2011: Santiago Segurola
2012: Nick Hornby
2013: Sergi Pàmies