Shakira: “La recepta del futbol i l’educació és infal·lible”

La Fundació del FC Barcelona i la Fundació Pies Descalzos treballaran a partir d’ara plegades per fomentar l’educació entre els nens més vulnerables Shakira, la seva fundadora, ha explicat que el futbol serà l’eina per construir el futur dels joves

'El valor de tenir valors'. Aquest lema, que va veure la llum quan el Barça va guanyar la temporada passada la Lliga i la Lliga de Campions, està agafant més força que mai en aquesta gira pels Estats Units. I és que, a banda de l'activitat esportiva del primer equip, el FC Barcelona no s'oblida del sector de la societat més vulnerable i durant aquests dies ha tancat diversos acords socials de gran transcendència.

Si dijous es feia públic a Washington un acord amb la Bill & Melinda Gates Foundation, aquest dilluns, la Fundació del FC Barcelona ha presentat a la Universitat de Miami el conveni de col·laboració amb la Fundación Pies Descalzos que té la cantant internacional Shakira com a fundadora.

L'esport, l'eina per a l'educació

Ha estat un acte que ha comptat amb un gran nombre de nens i també de mitjans informatius –unes 30 televisions– que no s'han perdut cap detall de l'esdeveniment que ha reunit la cantant Shakira i els jugadors del Barça Piqué, Puyol i Busquets, a més del vicepresident de la Fundació del FC Barcelona, Ramon Pont, i l'exfutbolista i ambaixadora del Club blaugrana als EUA, Mia Hamm. També hi havia els vicepresidents Josep Maria Bartomeu i Jordi Cardoner, i els directius Josep Ramon Vidal-Abarca, Dídac Lee i Ramon Cierco.

L'objectiu era donar a conèixer la importància que té l'esport, i el futbol en particular, en l'educació dels més joves. Així ho ha explicat la cantant Shakira, que ha dit que "l'educació és important. I si l'educació és amb futbol, molt millor, ja que és una eina d'integració".

El Barça, un mirall on mirar-se

Shakira ha reconegut que, amb Piqué, "he après el que significa l'esport. El respecte a les regles, la disciplina, arribar a la meta, acaronar els somnis i aconseguir-los." I també ha pogut comprovar que dins el Barça "hi ha diverses nacionalitats, creences, idiosincràsies.. però la unió de portar la mateixa samarreta és el que importa. I somnio que la humanitat porti la mateixa samarreta, que és que els nens tinguin l'oportunitat  de tenir educació". Davant tots els valors que desprèn aquest Barça, Shakira ha constatat que el futbol és un vehicle per poder educar les futures generacions. "La recepta del futbol i l'educació és infal·lible. Que cada nen porti un llibre i una pilota", ha afirmat la cantant colombiana.

"Una oportunitat extraordinària"

Envoltar-se de personalitats conegudes d'arreu del món ja és un primer pas perquè els acords socials als quals arriba el FC Barcelona donin els seus fruits. Així ho ha reconegut el vicepresident de la Fundació del FC Barcelona, Ramon Pont, durant l'acte després d'assegurar que "és una oportunitat extraordinària col·laborar amb Shakira". Pont també ha explicat al públic present que el Barça "és més que un club perquè té cor, energia i sentiments".