Sandro Rosell i Bill Gates fan equip contra la pòlio

Tots dos protagonitzen el nou vídeo de sensibilització fruit de l'aliança entre la Fundació FC Barcelona i la Bill & Melinda Gates Foundation L'eradicació de la pòlio al món segueix sent el principal repte que aborden les dues entitats

La Fundació FC Barcelona i la Bill & Melinda Gates Foundation presenten aquest divendres un nou vídeo, en el marc de la seva aliança, protagonitzat pel president del FC Barcelona, Sandro Rosell, i el copresident de la Bill & Melinda Gates Foundation, Bill Gates. El vídeo reafirma el conjunt de valors compartits per les dues entitats com ara el compromís amb la societat, l’ajuda als infants d’arreu del món i la responsabilitat global. Sota el lema 'More than a Goal. End Polio' ('Més que un gol. Acabem amb la pòlio'), ambdues entitats ja van presentar el seu acord de col·laboració el juliol del 2011, que ha promogut accions de sensibilització sobre aquesta malaltia arreu del món.

Contagiar l’entusiasme pels reptes comuns

“Combinant el ressò del FC Barcelona i els seus fans arreu del món amb les col·laboracions i veu global de la Gates Foundation, podem mobilitzar suports i recursos que mai abans havíem imaginat”, assegura Gates en aquesta peça. “Compartim el convenciment que la nostra responsabilitat com a ciutadans del món transcendeix les nostres fronteres. Amb la nostra aliança podem educar els altres perquè adoptin valors semblants”, recorda Rosell en aquesta peça.

Més enllà dels èxits als terrenys de joc, el FC Barcelona és reconegut arreu del món pel seu treball per millorar la vida dels infants. Amb seguidors arreu del món, el Barça vol captivar els seus fans, no només pel seu joc sinó també pel desig de fer del món un lloc millor. La Bill & Melinda Gates Foundation creu que totes les vides tenen el mateix valor i que tothom mereix l'oportunitat de viure una vida sana i productiva. Aquesta fundació treballa en alguns dels reptes més difícils del món, i creu que es poden resoldre amb el suport d’aliances en diferents àmbits, com en aquets cas amb la Fundació FC Barcelona.

Saber més sobre la pòlio

Ambdues entitats treballen en una aspiració comuna: treballar plegats per ajudar a acabar amb la poliomielitis per sempre. Avui en dia hi ha menys nous casos que mai de poliomielitis al món, i en el nombre més baix de països que mai.

El vídeo convida els seguidors del FCB a visitar www.facebook.com/morethanagoal per saber més sobre l’escàs marge que queda per assolir la increïble fita d’acabar amb la pòlio i anima a unir-se al debat sobre la necessitat de protegir els nens contra aquesta xacra, una malaltia prevenible.