Reconeixement a les sòcies i els socis voluntaris de la Fundació Barça

Comparteix

El vicepresident de l’Àrea Social, Antonio Escudero, ha presidit l’acte a la Llotja del Camp Nou

La Llotja President Suñol del Camp Nou ha acollit aquest dimarts 29 de juny l’acte de reconeixement que la Fundació Barça ha fet als socis i sòcies que al llarg d’aquesta complicada temporada han participat com a persones voluntàries en els programes socials de la Fundació Barça, i que han comptat amb la col·laboració de l’Àrea Social del Club.

L’acte ha estat presidit pel vicepresident de l’Àrea Social del FC Barcelona, Antonio Escudero, i per la directora de la Fundació Barça, Mària Vallès, i ha comptat també amb la presència d’Anna Aznar, directora de l’Àrea Social del Club, i Francesc Garcia, responsable dels voluntaris de la Fundació.

A aquest acte de reconeixement i cloenda de temporada hi han assistit una trentena dels 45 socis i sòcies voluntàries o membres de l’Agrupació FC Barcelona Jugadors que han estat col·laborant les darreres temporades en els programes de la Fundació per la Inclusió Social i de Benestar Emocional Pediàtric.

Una temporada marcada per la pandèmia

Aquesta temporada el funcionament d’aquests programes s’ha vist alterat pels efectes de la pandèmia, que ha obligat a reorganitzar i adaptar les activitats. Mentre els socis voluntaris no han pogut participar aquest any en el programa d'inclusió social, sí que ho han pogut fer en el Programa de Benestar Emocional Pediàtric a través del projecte Robot Pol, ja que gràcies a la disposició de la direcció del Museu del Barça, i tot i estar molt de temps tancat, es va decidir obrir les seves portes només per poder efectuar aquesta activitat de la Fundació, de la qual han pogut gaudir un total de 103 infants aquesta temporada i ha comptat amb la col·laboració de 25 voluntaris.

Per la dificultat de poder entrar als hospitals, també es va posar en marxa una nova manera de visitar el Museu: LiveTour (visita virtual del Museu, on l'infant es connectava via Teams des de l'hospital amb un portàtil de la Fundació, i el personal voluntari interactuava amb ell a través d'un telèfon mòbil). 

Antonio Escudero i Mària Vallès han agraït als voluntaris i voluntàries la feina duta a terme durant un període molt complicat a causa de la Covid-19 i han fet entrega dels diplomes corresponents als voluntaris d’aquesta temporada. El vicepresident Antonio Escudero ha donat les gràcies "per dedicar el vostre esforç personal per fer arribar la il·lusió i la màgia del Barça a tots aquests nens i nenes dels hospitals, que s'obliden per una estona de la seva malaltia". Per la seva part, Mària Vallès ha senyalat que "sempre m'ha emocionat el doble rol que teniu els voluntaris, perquè contribuïu a que els infants estiguin millor tot i les seves malalties, i també perquè ajudeu a donar a conèixer la tasca de la Fundació".

Programa de Voluntariat

La Fundació Barça disposa d’aquest programa de voluntariat, on ofereix als socis la possibilitat de tenir un rol actiu i de sumar-se a participar en els seus projectes socials. Aquest programa està orientat a persones majors d'edat que, motivades per l'altruisme i la voluntat de transformació, volen destinar una part del seu temps a crear una situació més igualitària i inclusiva per als nens i nenes més vulnerables o que tinguin molta sensibilitat per tractar amb infants malalts, que siguin dinàmiques i compromeses i bones comunicadores i que tinguin un bon coneixement de la història del Club i del Museu. 

Dins del Programa de Benestar Emocional Pediàtric, el projecte Robot Pol és una proposta d'innovació social destinada a infants i joves hospitalitzats per malalties greus que els permet fer un tour virtual pel Camp Nou a través d'un dispositiu tecnològic, teledirigit (Robot Pol), que ells mateixos controlen des d'un ordinador. Els voluntaris acompanyen els infants presencialment a l'hospital o virtualment al Camp Nou, on donen suport a l'infant mentre teledirigeix el dispositiu i el guien oferint-li informació.
D’altra banda, el Programa d’Inclusió Social de la Fundació fa servir l'esport com a eina educativa per fomentar la igualtat d'oportunitat d'infants i joves en situació de desavantatge social mitjançant la metodologia FutbolNet, creada per l’equip de la Fundació Barça.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA