La tecnologia uneix la Fundació Barça, la Fundació Éric Abidal i l’Olympique Lyonnais Fondation per a la millora emocional de nenes i nens hospitalitzats

Comparteix

La Fundació Barça, la Fundació Éric Abidal i l’Olympique Lyonnais Fondation comparteixen aquest projecte pioner i que permet a nens i nenes hospitalitzats viure una experiència inigualable

La Joyce, una nena hospitalitzada a l’Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, va viure en directe,  mitjançant el robot Pol, l'arribada de la plantilla del Barça al Groupama Stadium de Lió i l’escalfament previ al partit d’anada dels vuitens de final de la Champions. Els jugadors del primer equip Messi, Suárez i Piqué, entre d’altres, van interactuar amb ella a l’entrada dels vestidors. A més, el robot es va  traslladar a la zona de tribuna perquè la Joyce pogués saludar les autoritats.

 

El Jibryl, un nen hospitalitzat a la ciutat de Lió, també va poder compartir l’experiència amb la Joyce, gràcies a un robot amb les mateixes característiques que l’Olympique Lyonnais Fondation.

 

L’Olympique Lyonnais Fondation, la Fundació Éric Abidal i la Fundació Barça comparteixen aquest innovador programa que ofereix als nens i nenes ingressats en un hospital l'oportunitat de gaudir d'una experiència inoblidable. Això els permet oblidar-se per una estona de la seva situació i gaudir de moments únics.

 

El robot disposa de dues càmeres, una a la part superior i una altra a la part inferior, que ofereixen una visió completa de l'espai, i set micròfons interiors que permeten aïllar el soroll del voltant. El robot ha estat desenvolupat tècnicament i distribuït per l'empresa AWABOT.  Aquesta iniciativa va néixer fa més d'un any d'una proposta de la Fundació Abidal a la Fundació Barça i ara ja forma part del seu programa de Benestar Emocional Pediàtric, que té una col·laboració amb els principals hospitals pediàtrics de Catalunya.

 

El robot s’anomena Pol en homenatge al primer nen que es va beneficiar de la prova pilot del projecte i que malauradament va morir setmanes després de gaudir d'aquesta innovadora experiència que li va permetre fer realitat un dels seus últims somnis: visitar el Camp Nou i el Museu del Barça.

 

Dos clubs pioners

L’Olympique Lyonnais Fondation ha estat el club pioner a portar a terme aquest projecte, que desenvolupa des de l'any 2016. Des de llavors s'han beneficiat més de 50 nens i nenes que han pogut viure en directe els inicis dels partits i entrenaments del primer equip que se celebren al seu estadi, fins i tot concerts i altres esdeveniments.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA