Primera sessió formativa de ‘Som el que ens proposem’

Fins a 125 mestres i fisoterapeutes atenen aquesta sessió formativa que mostra als professionals de l’educació com incloure les persones amb discapacitat física en la pràctica de diverses disciplines esportives

Aquest divendres se celebra, a la Sala París del Camp Nou, la primera sessió formativa del projecte ‘Som el que ens proposem’. Es tracta d’una sessió teoricopràctica per a uns 125 mestres i fisioterapeutes per tal que coneguin eines per aplicar l’esport inclusiu en la seva tasca professional. La sessió ha començat a les 9.30 h del matí, amb una benvinguda per part dels patrons de la Fundació FC Barcelona, Lola Bou i Antoni Tombas, i la cap de la Unitat de Dany Cerebral de l’Institut Guttmann.

Oferir una formació poc habitual

Durant el matí s’han impartit tres conferències a càrrec de professionals experts en la matèria que han ofert un contingut teòric de molt valor per a tots els presents. Entre d’altres temes, s’ha tractat la diversitat funcional en l’entorn escolar, el concepte d’escola inclusiva i l’aprenentatge cooperatiu. Les sessions han estat especialment ben rebudes pels monitors i fisioterapeutes. “No existeix gaire formació específica sobre l’esport inclusiu i aquest tipus de sessions són molt interessants per a tots nosaltres”, ha assegurat Anabel Conde, mestre d’educació física de Sabadell.

Sessió pràctica amb quinze activitats diferents

Durant la tarda la teoria dóna pas a la pràctica i totes les activitats es traslladen a una de les esplanades del recinte del Camp Nou. Allà s’hi practicaran fins a quinze activitats inclusives impartides per Carles Yepes i Jordi Finestres, mestres d’educació física de l’Institut Guttmann i per Raül Romero, mestre especialista en aquesta àrea. Els 125 mestres podran saber com incloure els alumnes que tenen alguna discapacitat física en disciplines com l’handbol, l’atletisme, el voleibol, el corfbol i en els jocs cooperatius més habituals.