Jordi Cardoner participarà a l'Assamblea General de l'ONU en la celebració del 30è Aniversari de la Declaració dels Drets del Infants

Comparteix

En el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides, el 20 de novembre tots els estats membres han estat convidats a participar en la celebració del Dia Internacional de la Infància i, en concret, el 30è Aniversari de la Declaració dels Drets del Infants. Aquest esdeveniment comptarà amb la participació i intervenció del vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner.

 


Aquest esdeveniment  també servirà com a culminació d'una sèrie d'esforços centrats en la infància. Durant  la conferència es debatrà sobre el Canvi Climàtic, l’Educació i l’Ajuda Humanitària. L'agenda del dia comptarà amb discursos institucionals del secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres; la directora executiva d’UNICEF,  Henrietta Fore; l’ex presidenta de Xile,  Michelle Bachelet; l’actriu Millie Bobby Brown o l’ex futbolista David Beckham. Per la seva banda, Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona, parlarà sobre la importància dels Drets de la Infància i el Dret a l'Esport i al Joc i explicarà la tasca de la fundació, abans de donar pas amb una pregunta a un dels protagonistes de l’acte, un dels nens beneficiaris de programes d’UNICEF.

 


Aquest acte, organitzat per UNICEF a la seu de les Nacions Unides a Nova York, vol difondre aspectes com la no discriminació, la igualtat i la inclusió, reunint infants i joves amb representants d'alt nivell dels Estats membres, especialistes d'organitzacions governamentals i no governamentals, societat civil, sector privat, acadèmics, així com reconegudes personalitats internacionals que defensen els drets del nen.

 

 

30 anys de la declaració dels drets dels infants


El 20 de novembre és una data important, ja que l’any 1959 l'Assemblea General de l'ONU va adoptar la Declaració dels Drets de l’Infant. Posteriorment, l’any 1989 també l'Assemblea General va adoptar la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Des del 1990, el Dia Mundial del Nen també marca l'aniversari de la data en què l'Assemblea General de l'ONU va adoptar tant la Declaració com la Convenció sobre els drets dels infants. Tal com defineix aquesta Convenció, són drets que posseeixen els nens, nenes i adolescents per la simple raó de néixer. Són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància, i per tant són obligatoris. 

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA