Els ambaixadors One Team visiten el Centre Penitenciari de Joves

Comparteix

Els jugadors del primer equip Nigel Hayes-Davis i Sergi Martínez i l’ambaixador del Club i exjugador Audie Norris visiten els interns beneficiaris d’aquest programa conjunt entre la Fundació FC Barcelona i l’Eurolliga

Els jugadors del primer equip de bàsquet del FC Barcelona, Nigel Hayes-Davis i Sergi Martínez, i l’exjugador del bàsquet blaugrana i actual ambaixador del Club, Audie Norris, han visitat el Centre Penitenciari de Joves de Quatre Camins, a la població de la Roca del Vallès. Tots ells han compartit una tarda de bàsquet amb els beneficiaris del programa One Team, el projecte de responsabilitat social que desenvolupen conjuntament la Fundació FC Barcelona i l’Eurolliga de bàsquet. 

Ha estat una trobada molt especial per als interns, 20 joves d'entre 18 i 24 anys en règim d'internament específic, menys rígid i amb una atenció especial, ja que es troben en una franja d'edat on s'està acabant de configurar la personalitat. Durant prop d’una hora els jugadors i els interns van poder compartir dinàmiques i jocs que tenen com a objectiu l’educació en valors i l’empoderament. La sessió es va completar amb un partit de bàsquet. 

El bàsquet, eina de creixement personal

En el cas del FC Barcelona, la implementació del projecte de l’Eurolliga corre a càrrec de la Fundació FC Barcelona i es desenvolupa setmanalment en el Centre Penitenciari de Joves de Catalunya, utilitzant el bàsquet com a eina de creixement personal i comunitari per afavorir la reinserció social del grup de joves beneficiaris.

En les sessions setmanals, durant dues hores l’educadora social de la Fundació porta a terme amb els interns diverses activitats utilitzant el bàsquet com a eina integradora, inclusiva i que fomenti valors que ajudin a treballar la dimensió social i personal de cada individu. Aquests valors són el treball en equip, la confiança i l’empatia, la cooperació o l’autoestima.

Dins les accions que preveu el projecte, periòdicament els ambaixadors del projecte One Team, membres del primer equip de bàsquet masculí i de l’equip femení, visiten el Centre Penitenciari i comparteixen una sessió de bàsquet amb un grup de participants.
 

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA