La Fundació FC Barcelona i la Federació Catalana de Voluntariat Social fan una crida a persones que vulguin ser mentores

Comparteix

Un dels mentors del projecte JOVES FUTUR + amb un dels participants

La Fundació Futbol Club Barcelona, de la mà de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), llança una convocatòria per cercar persones mentores que donin suport a joves extutelats que participen en el projecte Joves Futur+, amb el suport de la Fundació “la Caixa”

La temporada 2022/23 la Fundació del FC Barcelona, amb el suport de la Fundació “la Caixa”, va posar en marxa el projecte Joves Futur+, per donar suport a persones joves extutelades. L’objectiu és que joves entre 18 i 25 anys tinguin un acompanyament integral i individualitzat per guanyar autonomia i emancipar-se, i s’ofereix la formació, la inserció laboral i el suport psicosocial.

Un altre dels serveis que s’ofereix als joves és la mentoria, per a persones voluntàries que, un cop superada una entrevista, rebran una formació específica del que significa esdevenir mentor o mentora i rebran suport de persones expertes durant tot el període de mentoria.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i la Fundació FC Barcelona posen en marxa una campanya per trobar persones voluntàries que ofereixin aquest acompanyament i donin suport als cent nous joves participants a Joves Futur +. L’acord que han signat les dues entitats preveu la difusió del projecte, la cerca de persones interessades a ser mentores, així com sessions informatives en què es concretarà què implica el voluntariat i la tasca de mentoria en el marc del projecte Joves Futur+.

Persones mentores per a joves extutelats

‘Joves Futur +’ és un projecte que la Fundació FC Barcelona desenvolupa  amb el suport de la Fundació “la Caixa”, i s’adreça a persones joves extutelades de tot Catalunya per facilitar-los les eines necessàries per a una emancipació plena i un futur amb dignitat.

En aquest acompanyament, la mentoria és un pilar important. Es tracta d’establir una relació personal, que aporta beneficis a totes dues parts (persona mentora i la mentorada), basada en una comunicació cara a cara, en què les persones es coneixen en un context informal, però planificat, durant un temps sostenible.

Les persones mentores ofereixen un acompanyament a la persona jove en diferents aspectes de la seva vida (descobriment d’aficions i cura del temps lliure, coneixement de l’entorn, ampliació de la xarxa social, millora de la llengua, entre d’altres). Poden optar a fer la mentoria les persones majors d’edat que resideixin a les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida i disposin de temps, voluntat, inquietuds, aficions i un perfil formatiu divers.

Tothom qui estigui interessat a formar part d’aquesta xarxa podrà comunicar-ho mitjançant la borsa de voluntariat de la FCVS, fins que totes les places estiguin cobertes.

Les persones candidates hauran de passar una entrevista de selecció i, un cop validada la seva sol·licitud, rebran una formació inicial. Un cop superat aquest procés previ es formalitzarà la relació de mentoria i durant l’acompanyament comptarà amb suport i seguiment de persones expertes.

Per a més informació, es pot assistir a una sessió informativa:
-Tarragona: 13 de març, a les 10.00 h al Centre Tarraconense El Seminari, Tarragona. 
Adreça: Carrer Sant Pau, 4, Tarragona.

-Confirmació inscripció sessió Tarragona: clica aquí 

-Lleida: 18 de març, a les 18.00 h al Casal Cívic i Comunitari de Lleida. 
Adreça: Carrer La Mercè, 1, Lleida.

-Confirmació inscripció sessió Lleida: clica aquí

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA