Joan Laporta es reuneix amb Gustavo Petro, president de Colòmbia

Comparteix

El president del FC Barcelona i el dirigent colombià han parlat sobre els projectes que la Fundació està portant a terme al país llatinoamericà en suport dels infants i adolescents refugiats i desplaçats

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, s’ha entrevistat avui amb el president de Colòmbia, Gustavo Petro, en el marc de la seva visita al país  d’Amèrica Llatina per conèixer de primera mà els projectes que està portant a terme la Fundació FC Barcelona a Arauca, en la frontera amb Veneçuela. 

La trobada ha tingut lloc a Casa Nariño, la seu de la presidència del govern colombià a Bogotà, i un cop finalitzada el president Laporta ha destacat el projecte sòlid de Petro en la lluita contra la violència. “Té un pla ambiciós per concloure el procés de pau” iniciat al país, ha dit Joan Laporta. Així mateix, ha explicat que durant la reunió Petro ha valorat positivament el treball de la Fundació en col·laboració amb Save The Children i ACNUR /UNHCR ajudant els nois i noies desplaçats i refugiats a causa de la violència que encara es viu en algunes zones del país. 

El dirigent colombià ha convidat, a més, l’entitat blaugrana a participar en un partit en favor de la pau al país, que encara viu una situació de conflicte en diferents zones del seu territori, una proposta que el president blaugrana ha valorat molt positivament. 

El president Laporta ha destacat també que Gustavo Petro comparteix la visió que l’esport és una potent eina per a la transmissió dels valors i per a la integració, i per això ha suggerit també la possibilitat d’obrir Barça Academys al país. Aquest projecte consisteix en una xarxa d’escoles de futbol repartides pel tot el món on s’ensenya la metodologia Barça a infants i adolescents. A més, el mandatari ha posat en relleu la tradició futbolística que existeix a Colòmbia i el seguiment que hi ha de l’esport rei. 

D’altra banda, Joan Laporta ha destacat la simpatia que Petro té pel club blaugrana, Barcelona i Catalunya, igual que la primera dama colombiana, Verónica Alcocer, que ha compartit també la seva afició pel futbol i pel primer equip de futbol femení. En aquest sentit, la dona del president colombià ha expressat la importància que té un projecte com el de l’aposta blaugrana pel futbol femení en l’impuls del rol de la dona en la societat i l’esport.

Projectes conjunts amb ACNUR i Save the Children

En el marc de la seva visita, que ha tingut lloc al llarg d’aquesta setmana, el president del FC Barcelona ha visitat la localitat d'Arauca, els projectes que duu a terme l'entitat, en què participen més de 500 nens, nenes i adolescents refugiats veneçolans i desplaçats interns de Colòmbia. El propòsit d’aquests projectes és crear entorns segurs que contribueixin al desenvolupament i al procés d’integració social d’aquestes comunitats a través de l’esport.

Aquests projectes, gestionats per l'agència de les Nacions Unides per als Refugiats, ACNUR/ UNHCR, partner prioritari de la Fundació FC Barcelona, i per l'ONG internacional Save the Children, amb el suport de Scotiabank, donen suport tant a famílies veneçolanes refugiades com a famílies de persones desplaçades internament a Colòmbia. En aquests projectes també s'implementarà la metodologia SportNet, de la Fundació FC Barcelona, que permet, a través de l'esport, millorar el benestar emocional i físic dels nens i nenes participants.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA