La Fundació FC Barcelona i KONAMI impulsen la inclusió d'infants amb discapacitat al Japó

Comparteix

El projecte For All Capabilities ha permès formar centenars de persones de l'àmbit tècnic, educadors i educadors amb la metodologia SportNet de la Fundació

El projecte d'inclusió For All Capabilities, desenvolupat conjuntament per la Fundació FC Barcelona i KONAMI i que té com a objectiu aconseguir una societat més inclusiva al Japó gràcies a l’esport, ha aconseguit un impacte molt positiu des que es va posar en marxa el 2019. 

Aquest projecte ha permès formar centenars de persones de l’àmbit esportiu i educatiu amb la metodologia SportNet de la Fundació, que fa servir l’esport i l’activitat física com a mitjà perquè els infants puguin jugar, compartir experiències i expressar-se sense que ningú en quedi exclòs. En aquest projecte es fomenta la participació de nens i nenes de manera inclusiva, independentment de les característiques i habilitats que tingui cadascú, i vol crear espais compartits entre infants i joves amb discapacitat i sense.

For All Capabilities se centra en la transferència metodològica i la dotació de recursos per gestionar la diversitat funcional des de tres pilars: la capacitació sobre la metodologia inclusiva a equips educatius, el suport i seguiment a les organitzacions que implementen el programa i les sessions regulars liderades per l’equip de la Fundació  per la inclusió d’infants que presenten diferents discapacitats: intel·lectual, motriu, visual i auditiva, conjuntament amb altres infants sense discapacitats. En aquesta temporada més de 170 nens i nenes han pogut gaudir d’aquestes sessions inclusives regulars. 

Ensenyant la metodologia de la Fundació

Com a part de la transferència metodològica s’organitzen seminaris adreçats als equips educatius d’entitats socials i entrenadors de disciplines esportives que treballen amb nens i nenes amb diversitat funcional. A causa de les circumstàncies especials provocades per la pandèmia, aquests seminaris van adoptar un format digital, i, en aquesta tercera temporada de col·laboració, finalment han pogut recuperar el format presencial amb l’organització de diversos seminaris a Osaka i Tòquio  en què han participat més de 63 organitzacions i  216 persones vinculades a entitats i clubs esportius. En l’organització d’aquests seminaris hi col·labora la JIFF (Japanese Inclusive Football Federation) per poder fer arribar aquests aprenentatges a la seva xarxa d’entitats i clubs col·laboradors. 

D’altra banda, les organitzacions que implementen la metodologia en les seves dinàmiques de manera regular, reben el suport metodològic de l’equip d’especialistes en diversitat de la Fundació FC Barcelona, amb el seguiment i la dotació de recursos i estratègies educatives en les seves pràctiques. 

A finals del 2021, la Fundació FC Barcelona i KONAMI van renovar el seu acord de col·laboració per a les dues pròximes temporades a fi de portar a terme el projecte conjunt For All Capabilities.

Aquest projecte forma part de l’estratègia inclusiva de la Fundació FC Barcelona, que encapçala aquesta iniciativa al Japó conjuntament amb diferents entitats i organitzacions per contribuir així a crear una societat més igualitària i inclusiva.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA