fcb.portal.reset.password

Sor Lucía, amb altres representants institucionals, durant la sessió de ‘Barçakids’ d’aquest dijous a Manresa. | FUNDACIÓ FCB

El Centre Cultural el Casino de Manresa ha estrenat aquesta setmana el programa Barçakids, el projecte impulsat per la Fundació FC Barcelona que té com a objectiu fomentar els valors entre els infants a través dels principis pedagògics de l'esport, del joc i de la participació activa i inclusiva.

Aquest programa pedagògic, adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys, arribarà fins al 28 de març a una desena d’escoles de Manresa en el marc del projecte #Invulnerables contra la pobresa infantil que impulsa sor Lucía Caram, conjuntament amb la Fundació FCB, l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Rosa Oriol i la Generalitat de Catalunya.

Cinquena edició de ‘Barçakids’

Barçakids arriba aquest curs a la seva cinquena edició i, un any més, el seu objectiu és treballar a través d’activitats d’expressió escrita, oral i física  valors com el respecte, l’esforç, la humilitat, el treball en equip i l’ambició.

El projecte promou el coneixement d’hàbits i actituds que generen canvis en els infants i els ajuden a créixer personalment i col·lectivament a través de procediments innovadors, on l’esport és l’eix motivacional.

Barçakids té dos àmbits de treball: un de presencial i un altre de virtual. El presencial ofereix a les escoles treballar els valors a través d'unitats didàctiques i el virtual disposa d’una plataforma on-line que complementa i dóna continuïtat a la presencial, però que alhora s'obre a la participació de tota la comunitat internauta.

#Invulnerables s’adreça a infants que viuen en contextos de vulnerabilitat i les seves famílies. Aquesta intervenció, que ha de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, ofereix acompanyament i suport integral a la família, com també orientació a pares i mares, per promoure la igualtat d’oportunitats.

Els territoris on es porta a terme #Invulnerables són Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, el Vendrell, Tortosa, Salt i el barri de la Mariola de Lleida. #Invulnerables té com a finalitat potenciar la col·laboració publicoprivada perquè esdevingui un element essencial a l’hora de donar resposta a les necessitats que es manifesten a la societat actual, cada cop més polaritzada i dual. Es vol convertir en una eina per lluitar contra la pobresa amb mesures de caràcter transversal i coordinades entre tots els agents implicats, i que busquin l’equilibri entre les estratègies de caràcter pal·liatiu i les estructurals.

Tornar a dalt