La Fundació FC Barcelona i KONAMI tornen a celebrar al Japó el festival per la inclusió d’infants amb discapacitat

Comparteix

L'Àlex Roca amb un grup de participants del programa de la Fundació FC Barcelona al Japó durant el Festival amb Konami celebrat el passat 4 de març.

Més de 120 infants gaudeixen d’una jornada lúdica en el marc del projecte 'For All Capabilities' a Tòquio, amb la participació d’Àlex Roca

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Tòquio el festival per la inclusió social  d’infants amb discapacitat com a part del projecte For All Capabilities que la Fundació FC Barcelona ha implementat al Japó amb el suport de KONAMI des del 2019. 

El Festival ha reunit a més de 120 infants amb diferents discapacitats i sense discapacitat per treballar la inclusió entre ambdós grups i enfortir els vincles que molts cops queden afectats per l’exclusió social que els infants amb discapacitat pateixen.  

L’esdeveniment ha comptat amb l’assistència de l’ambaixador de la Fundació FC Barcelona, Àlex Roca, que ha protagonitzat una xerrada motivadora dirigida al públic assistent, especialment adreçada a infants amb discapacitat inspirant-los amb la seva pròpia història a continuar practicant esport i superar adversitats que puguin arribar a trobar-se a la vida.  

Tant l’Àlex com la resta de representants institucionals assistents a l’esdeveniment han pogut compartir l’espai d’activitats esportives i diferents jocs cooperatius amb els infants i joves del programa, experimentant de primera mà els recursos metodològics per fomentar la pràctica de l’esport i la inclusió de qualsevol tipus de discapacitat, ja sigui intel·lectual, motriu, sensorial o física.  

Declaracions de la Dra. Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona

“Gràcies a la màgia de l’esport, l’eina principal del projecte For All Capabilities, hem pogut comprovar com les persones beneficiàries, infants amb discapacitat i sense, han treballat la inclusió i s’han enfortit els vincles entre els grups. L’esport trenca barreres i un cop més ho hem constatat en aquest programa on la diversitat i la inclusió en són els objectius principals." 

"Per altra banda, també vull destacar la visita de l’Àlex Roca, un exemple de superació tant personal com en l’esport d’alt rendiment i un referent de vida per a tots els infants i joves."

Declaracions de Hideki Hayakawa, director d’operacions (Representant de Konami Digital Entretainment)

"Estem encantats d’haver pogut participar en l’esdeveniment d’avui".  

"La idea que tothom, amb o sense discapacitat, diferents edats, gènere o raça pugui gaudir d'activitats esportives junts coincideix amb el nostre desig de connectar tothom al món a través del nostre contingut de joc". 

"Volem expressar el nostre agraïment a la Fundació FC Barcelona, el Japan Inclusive Football Federation i la Japan Football Association, així com a tots aquells participants com a instructors i alumnes".

Declaracions de Tsuneyasu Miyamoto, secretari general de la JFA (Japan Football Association)

"Les activitats esportives inclusives són una oportunitat perquè els nens amb i sense discapacitat es coneguin i aprofundeixin en la comprensió dels altres, contribuint així a construir una societat més inclusiva".

Declaracions de Tsuyoshi Kitazawa, president de JIFF (Japan Inclusive Football Federation) 

"JIFF comparteix el compromís de la Fundació FC Barcelona amb la inclusió i el gaudi de l'esport per a tothom, inclosos els nens amb discapacitat, i ha treballat conjuntament per augmentar les oportunitats i els espais per afavorir la seva socialització. Des del 2019, en col·laboració amb la Fundació FC Barcelona, la formació en metodologia SportNet s'ha impartit a més de 450 instructors i entrenadors que han tingut un paper important liderant les sessions durant el Festival For All Capabilities.

"L'esdeveniment ha estat una demostració de societat inclusiva. La pràctica de l'esport no ha de ser un obstacle per ningú, i hem de treballar per canviar la manera de pensar i fer-lo més inclusiu. La iniciativa de la Fundació FC Barcelona i KONAMI dona un missatge molt potent a la societat en aquest sentit".

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA