Löffelbein: "Vaig quedar sorprès per la seva indumentària"

Kai Löffelbein, el fotògraf alemany autor d'aquesta foto, ha concedit una entrevista a la REVISTA BARÇA on explica com va viure aquest moment. La foto posa de manifest l'exportació de residus electrònics a l'Àfrica i va ser guardonada amb el premi a la Foto de l'Any atorgat pel comitè alemany de l'Unicef.

En el número corresponent al mes de febrer de la REVISTA BARÇA, el fotògraf  alemany Kai Löffelbein explica en quin context va tirar la fotografia que el va fer mereixedor, el desembre passat, del premi Foto de l'Any, atorgat pel comitè alemany de l'Unicef i la revista 'GEO'.

Löffelbein és un jove fotògraf de trenta anys que el setembre passat es va desplaçar a Ghana per realitzar un reportatge fotogràfic sobre els residus electrònics tòxics que arriben a l'Àfrica. Mentre es trobava a l'abocador de d'Agbogbloshie de la ciutat d'Accra, fortuïtament, va veure a un infant que duia un uniforme del Barça. "Vaig quedar sorprès per la seva indumentària", assegura Löffelbein, però la comunicació va ser complicada: "Vaig intentar parlar amb ell, però va ser impossible; no entenia l'anglès", comenta. Tot i la situació, "també em va impressionar la vitalitat i l'energia dels joves que treballen en aquest abocador", recorda el fotògraf, que calcula que en aquesta zona treballen recollint deixalles unes 800 persones, la majoria menors.

La instantània de Löffelbein, a la qual de ben segur li espera un llarg periple per festivals fotogràfics, posa de manifest l'exportació de residus electrònics a l'Àfrica, que suposa una amenaça per a la salut i provoca seriosos danys al medi ambient. Segons estimacions de les Nacions Unides, 6.500 tones d'aquests residus produïts al món s'envien cada mes a Ghana, i la majoria acaba en aquest abocador de la fotografia.