La Fundació FC Barcelona i Intervida signen un acord per a la gestió dels centres XICS internacionals

Segons aquest acord, aquesta ONG de cooperació internacional passa a gestionar els XICS del Senegal, Burkina Faso, Mali i l’Equador. “Intervida ens ajudarà a millorar els nostres XICS”, afirma el president Rosell Sandro Rosell ha mostrat la seva satisfacció envers aquest conveni perquè “Intervida ens ajudarà en el millor desenvolupament dels nostres XICS” i, a la vegada, “que ens ajudi fa que podem dedicar recursos a altres projectes de futur”

La Fundació FC Barcelona i Intervida presenten un acord de col·laboració pel qual aquesta ONG de cooperació internacional, especialista en educació infantil, passa a gestionar els XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris) del Senegal, Burkina Faso, Mali i l’Equador, països en els quals Intervida ja hi treballa. La presentació ha comptat amb la presència del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, el vicepresident primer de la Fundació FC Barcelona, Ramon Pont, el director general d’Intervida, Marcel Abbad, i el director general de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, Santiago Ballester.

Sandro Rosell ha apuntat com per al Club, Intervida “és molt important”, per tractar-se d’una “entitat que ens ajudarà en el millor desenvolupament dels nostres XICS”. I ha afegit: “Els agraïm moltíssim perquè el fet que ens ajudin fan que podem dedicar recursos a altres projectes de futur”. Ramon Pont ha mostrat la satisfacció de la Fundació davant l’acord amb Intervida, “una entitat que actua arreu del món amb accions de solidaritat”, així com el convenciment que “això és el principi d’una llarga col·laboració que ens farà créixer”. Per la seva part, Santiago Ballester ha apuntat que el que s’ha certificat aquest dimarts és “un acord fruit d’una entesa entre dues entitats emblemàtiques”, i com des de la Generalitat es volen “afavorir aquestes accions”. Marcel Abbad, director general d’Intervida, ha ressaltat la importància que “els valors de la Fundació del Barça i Intervida són compartits”.

En mans expertes

Amb aquesta entesa, que tindrà una durada de tres anys, la Fundació FC Barcelona posa en mans d’una entitat de cooperació internacional experta en educació la gestió d’aquests centres que ofereixen formació en valors als nens i nenes a través de l’esport, així com reforç educatiu i psicosocial.

Aquests centres, que continuaran anomenant-se XICS, estan situats al barri Las Cumbres de Portoviejo, a l’Equador; a Richard Toll, al Senegal; al barri de Bogodogo d’Ouagadougou, a Burkina Faso; i al barri Téléphone Sans Fil de Bamako, a Mali. En total, 680 nens i nenes que viuen en aquestes zones, caracteritzades per la manca de serveis bàsics, assisteixen a aquests centres oberts i reben educació no formal, reforç escolar, classes d’alfabetització i informàtica. Els beneficiaris també duen a terme activitats esportives i culturals i se’ls ofereix seguiment mèdic i una aportació nutricional.

Intervida treballa per la infància prioritzant l’àmbit de l’educació, ja que entén que és l’eina més efectiva de lluita contra la pobresa i centra la seva acció a assegurar l’accés a una escolarització gratuïta i obligatòria, així com a millorar la qualitat educativa. L’educació dóna una oportunitat als nens i les nenes, ja que els dota de coneixements i habilitats que, a més d’incrementar els seus nivells de confiança i autoestima, són eines que els permetran millorar la seva vida present i futura.

Aquest acord de col·laboració entre la Fundació FC Barcelona i Intervida que avui es presenta és el primer pas d’una entesa entre les dues fundacions que seguirà desenvolupant-se en un futur en termes d’esports i valors.