La Fundació Barça i CEAC s'uneixen en un projecte de formació per a joves en situació de vulnerabilitat

Comparteix

El projecte "Junts per la formació" pretén millorar la inserció sociolaboral de 50 joves a través de la formació a distància per a l'obtenció de la graduació a l'ESO

CEAC, el centre de formació professional i tècnica a distància de Planeta Formació i Universitats, i la Fundació Barça han signat avui l'acord de col·laboració per a la posada en marxa del projecte "Junts per la formació", dissenyat per donar l'oportunitat a 50 joves en situació de vulnerabilitat a poder accedir a la formació de l'ESO i graduar-se, el que afavoreix la inserció sociolaboral.

El projecte s'ha formalitzat en un acte celebrat a la llotja President Sunyol del Camp Nou en el qual han participat Sergi Terraza, director general de Formació Professional i Contínua de Planeta Formació i Universitats, i Maria Vallès, directora general de la Fundació Barça, acompanyada pel patró de la Fundació Barça Mohammed Chaib i Akhdim.

La Fundació Barça distribuirà els cursos donats per CEAC entre els joves que participen en els seus programes d'inclusió social, especialment el programa d'ocupabilitat que la Fundació porta a terme amb joves migrants no acompanyats. Aquest innovador programa d'ocupabilitat es va iniciar fa dos anys i es realitza de forma totalment vivencial a través del joc, l'activitat física i l'esport, fent d'aquesta metodologia un aprenentatge significatiu que experimenta i interioritza cada participant i que és especialment atractiu per el seu format lúdic i esportiu.

Els 50 cursos corresponen al currículum acadèmic vàlid per accedir al Graduat en ESO dins l'especialitat de ciències socials. Amb aquests cursos, els alumnes podran preparar-se per a les proves lliures. A més, des del primer moment els alumnes disposaran d'un professor especialitzat en la temàtica del curs i d'un consultor acadèmic que els orientarà en la planificació de la seva carrera acadèmica i els farà un seguiment personalitzat durant els dos anys d'estudis.

El projecte "Junts per la formació" té un doble objectiu: incentivar a aquests joves a seguir amb les seves carreres acadèmiques, ajudant-los perquè aconsegueixin el certificat en educació bàsica; i en la inserció sociolaboral, ja que un cop aconsegueixin la seva titulació puguin accedir a ofertes de treball amb una qualificació professional més elevada.

Maria Vallès, directora general de la Fundació Barça

"L'educació és la clau per al canvi. En el cas de joves en situació de vulnerabilitat representa disposar d'una oportunitat per canviar les seves vides, millorar les seves perspectives professionals i personals. Una de les línies estratègiques de treball de la Fundació Barça és l'accés a l'educació ja que la considerem una eina clau per a la millora de la vida de nens, nenes i joves en contextos difícils. Més enllà del suport social i educatiu, aquests joves necessiten informació, habilitats i xarxes que els ajudaran a preparar-se per entrar a la vida laboral. Així mateix, des de la Fundació utilitzem l'esport com una excel·lent eina social per contribuir a l'ocupabilitat "

Sergi Terraza, director general de Formació Professional i Contínua de Planeta Formació i Universitats

"Aquest projecte representa un pas més en el compromís de transformació positiva de la societat. A CEAC, portem més de 70 anys desenvolupant programes formatius de qualitat sempre enfocats a millorar l'ocupabilitat dels nostres alumnes. El nostre objectiu és que les 50 persones seleccionades puguin realitzar aquesta formació amb èxit i això els obri noves possibilitats en la seva vida tant en l'àmbit professional com personal. ", Apunta Sergi Terraza, director general de Formació Professional i Contínua de Planeta Formació i Universitats, xarxa internacional d'institucions educatives a la qual pertany CEAC.

CEAC i Planeta Formació i Universitats

CEAC, amb més de 70 anys de trajectòria, és el primer centre de formació professional i tècnica a distància líder en el seu sector. CEAC a més és membre de ANCED, l'Associació Nacional de Centres d'e-Learning i Distància. A través dels seus cicles de formació professional de grau mitjà i grau superior, prepara els alumnes per obtenir el seu títol oficial de FP a través de les proves lliures. A més, CEAC incorpora la doble titulació amb la Universitat Catòlica de Múrcia per als seus cursos de formació tècnica.

La seva metodologia educativa incorpora la tecnologia més avançada i la formació es complementa amb pràctiques laborals a més de 2.000 empreses líders en el seu sector. Més de 3.000.000 de persones han realitzat un curs CEAC i són el millor aval d'una formació personalitzada, flexible i orientada al mercat laboral on 250 experts docents donen suport dia a dia a l'alumne.

CEAC forma part de Planeta Formació i Universitats, la divisió de formació de Grup Planeta. Una xarxa internacional d'educació superior que compta amb vint institucions educatives a Espanya, França, Itàlia, Nord d'Àfrica i Colòmbia. Cada any més de 100.000 estudiants procedents de més de 114 nacionalitats diferents, es formen a través de les seves escoles de negocis, universitats, escoles superiors.

La Fundació Barça

La Fundació Barça fa realitat l'expressió 'més que un club' contribuint a fer canvis reals entre els nens, nenes i joves més vulnerables, a través d'l'esport i els seus valors. Actualment la Fundació Barça té més de 1,5 milions de beneficiaris, està present en més de 50 països i en més de 100 localitats de Catalunya. Desenvolupa el seu treball a partir de projectes propis, aliances amb altres organitzacions, campanyes de sensibilització i a través de la comunicació i la incidència.

Treballa en tres línies estratègiques principals: La prevenció de la violència, la inclusió social i l'accés a l'educació, a partir dels quals es desenvolupen els seus programes específics, entre els quals destaquen el programa de lluita contra el bullying, pels refugiats i migrants, pel benestar pediàtric, o d'inclusió de persones amb discapacitat.

La Fundació Barça contribueix activament a l'Agenda per al Desenvolupament Sostenible de 2030, centrant-nos en vuit Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i basa les seves actuacions programàtiques en l'esport per al desenvolupament com a eina de canvi.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA