"La igualtat de gènere l’hem de liderar les dones, amb la complicitat dels homes i la societat"

Comparteix

La directora general de la Fundació, Dra. Marta Segú, destaca la importància de l’esport com a eina per trencar les barreres de gènere en un Fòrum del Pacte Mundial NNUU a Espanya

“Tots els canvis socials han començat des de dins. La igualtat de gènere l’ha d’assumir el lideratge femení, però no és suficient: cal la complicitat dels homes i la societat perquè millorar la qualitat de vida de les dones beneficia tothom”.  Aquest ha estat un dels principals missatges de la directora general de la Fundació FC Barcelona, Dra. Marta Segú, durant la seva intervenció al fòrum online que ha organitzat el Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

La Dra. Segú ha participat en una taula d’especialistes per abordar el lideratge femení com a clau per aconseguir la igualtat de gènere i un futur més sostenible, així com la importància de l’esport com a eina de canvi social.

En aquest sentit, ha destacat que els programes i projectes de la Fundació FC Barcelona volen impulsar l’esport com a instrument per al desenvolupament i la inclusió social, fomentant el respecte i la tolerància, especialment en aquells països i cultures on les dones no veuen els seus drets reconeguts i on la pràctica esportiva es considera quelcom inapropiat. 

Treballar la igualtat de forma transversal

La Dra. Segú ha fet èmfasi que des de la Fundació FC Barcelona i des del mateix Club s’està treballant de manera transversal la igualtat de gènere, l’objectiu número 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així, per primer cop, el Club compta amb un departament d’Igualtat i Inclusió, que treballa per potenciar la inclusió i la diversitat cultural, funcional, generacional, de gènere i d’orientació sexual dins l’entitat.

Finalment, la Dra. Marta Segú ha remarcat que la visibilitat pública d’accions de gener a l’esport és un element clau per fomentar la participació de les dones i les nenes en l’àmbit esportiu i va posar com a exemple els èxits de l’equip de futbol femení del FC Barcelona. “Però cal seguir treballant perquè això no sigui un èxit passatger o temporal. Tant de bo poguéssim servir d’inspiració perquè altres clubs del món facin una aposta com la nostra”, va concloure.
 

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA