Els entrenadors de futbol formatiu de la Masia reben formació sobre la prevenció del "bullying"

Comparteix

La sessió impartida per la Fundació Barça ofereix eines educatives per prevenir, reconduir i afrontar situacions incipients de conflicte

Especialistes de la Fundació Barça han impartit avui una sessió formativa sobre la detecció i prevenció del bullying a més de 30 entrenadors esportius de la Masia. Aquesta és la primera sessió formativa que es realitza a entrenadors  de les categories inferiors del Club per tal de facilitar-los eines per a la prevenció del bullying. Posteriorment es realitzarà amb entrenadors d’altres seccions. 

 

La Fundació Barça ha desenvolupat una metodologia per abordar la problemàtica del bullying en l’àmbit de l’esport formatiu. El bullying és una forma de violència i una vulneració dels drets dels infants que té greus conseqüències sobre la seva vida. L'assetjament es produeix en aquells espais en què els nens i les nenes es relacionen, i per tant es produeix també de manera freqüent en l'entorn esportiu. Ho corrobora l’estudi realitzat per la Fundació Barça, de la mà del grup de recerca GISEAFE: 1 de cada 9 infants pateix assetjament entre iguals al futbol formatiu a Catalunya.

 


Les situacions d’assetjament poden desencadenar en baix rendiment esportiu, abandonament del club o l’esport, fins i tot seqüeles que poden impactar en la seva vida adulta. D’aquí la importància que els tècnics comptin amb una mirada entrenada per prevenir, detectar i intervenir en aquests casos.

 


Aquesta formació en prevenció té els objectius de facilitar la detecció de l'assetjament entre iguals en l'àmbit esportiu, oferint eines als entrenadors/educadors esportius per tal de prevenir-lo, incloent-hi un banc de dinàmiques de prevenció del bullying, adaptades al futbol i altres esports, que es poden integrar durant els espais d’entrenament. Al mateix temps es comparteixen estratègies educatives perquè els entrenadors puguin reconduir conductes conflictives o agressives en el cas que els apareguin, establint criteris i protocols d'actuació en cas d'assetjament.

 


En els darrers dos anys, la Fundació Barça ha format 930 tècnics i entrenadors de clubs esportius i federacions esportives i estudiants universitaris del sector esportiu català.

 

 

Declaracions de Jordi Cardoner, vicepresident del FC Barcelona i de la Fundació Barça

Per prevenir el bullying cal una resposta multidisciplinària en què es compti amb la col·laboració del conjunt de la societat, i especialment de tots els agents educatius, com ara els entrenadors esportius i en la qual l'esport sigui una eina de prevenció de l'assetjament entre iguals”.
 

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA