Els jugadors del primer equip participen en el vídeo educatiu del programa 'Barçakids'

La plantilla del primer equip ha participat en el vídeo pedagògic del projecte ‘Barçakids’ de la Fundació FC Barcelona que aquesta temporada recorrerà 45 escoles dels Països Catalans

El primer equip ha tornat a implicar-se en els projectes socials de la Fundació FC Barcelona cedint la seva imatge per al programa de foment de valors ‘Barçakids’, que una temporada més s’està aplicant a les escoles dels Països Catalans.

En aquest vídeo, que es va gravar fa unes setmanes en un dels platós de la Ciutat Esportiva, Messi, Xavi, Busquets, Bartra i Bravo donen a conèixer als infants participants els cinc valors troncals que es treballen en aquest projecte (esforç, respecte, treball en equip, humilitat i ambició). La peça audiovisual resultant és un valuós recurs pedagògic que es projecta a les escoles durant les sessions de ‘Barçakids’ i rep sempre una gran acceptació per part dels infants.

Podeu veure el ‘making of’ del vídeo aquí:


El jugadors del primer equip amb 'Barçakids' por fcbarcelona


La nova temporada de ‘Barçakids’, ja en marxa

Per tercer curs consecutiu, ‘Barçakids’ ha tornat a les escoles amb l’objectiu d’aportar el seu granet de sorra en l’educació en valors dels infants.

El programa s’adreça als nens i nenes de 6 a 12 anys (Educació Primària) per fomentar i consolidar el seu sistema de valors a través dels principis pedagògics de l’esport. ‘Barçakids’ és un projecte gratuït que s’aplica a 45 escoles dels Països Catalans i està estructurat en unitats didàctiques per treballar els valors.

Uns 150 infants per centre, en tres jornades lectives, tenen l’oportunitat de ser els protagonistes d’aquesta experiència pedagògica que es basa en l’expressió oral, l’expressió escrita i la pràctica esportiva per vehicular tots els seus continguts. El projecte compta també amb un potent portal educatiu (www.fcbkids.cat) amb e-learnings, jocs i altres activitats educatives que completen les sessions presencials.

Molt bona acceptació entre la comunitat pedagògica

La temporada passada el projecte va tornar a ser molt ben rebut des d’un punt de vista qualitatiu tant per part dels beneficiaris com per part de la comunitat educativa i de les famílies. Pares i mestres consideren que l’eina reforça molt positivament l’imaginari de valors dels infants i està en total concordança amb els projectes d’educació en valors de les escoles.

Segons l’informe de satisfacció del projecte elaborat per l’empresa DEP Institut, ‘Barçakids’ va deixar un molt bon record a les escoles per on va passar, com demostren les dades de les enquestes realitzades als mestres: