El FC Barcelona s’uneix a La Liga Genuine Santander amb un equip impulsat per la Fundació Barça

Comparteix

El Barça tindrà aquesta temporada un equip format per persones amb diversitat funcional intel·lectual

El nou equip ha estat una iniciativa de l’àrea d’Inclusió i Diversitat del Club amb el suport de la Masia i l’impuls de la Fundació Barça

El FC Barcelona tindrà aquesta temporada un equip format per persones amb diversitat funcional intel·lectual. La creació d’aquest equip ha estat un dels primers objectius en l’àmbit social de la nova directiva, essent una de les propostes del president Joan Laporta abans d'assolir el nou mandat.

El nou equip és una iniciativa de l'àrea de Diversitat i Inclusió del Club en col·laboració amb la Masia, i que impulsa la Fundació Barça. El FC Barcelona comptarà també amb diferents entitats que treballen amb persones d'aquest col·lectiu, amb el propòsit de millorar la seva qualitat de vida mitjançant la inclusió social i laboral. 

El resultat de tot aquest treball és un equip format per 30 jugadores i jugadors, un staff tècnic que constarà de 6 persones, totes elles amb àmplia experiència en la gestió d'equips de persones amb diversitat funcional, i un equip de persones voluntàries de suport.

Aquest equip participarà a la propera edició de LaLiga Genuine Santander, una proposta pionera en l'àmbit mundial desenvolupada per la Fundació LaLiga, que es va posar en marxa la temporada 2017/18.

Aquesta competició, que la temporada passada va comptar amb la participació de 36 equips, tots ells representants de clubs membres de La LFP, té com a objectiu avançar cap a la integració i la inclusió de persones amb altres capacitats en el món de l'esport. 

Cal destacar el sistema de competició on es valoren els gols però també, i de manera molt especial, l'esportivitat, el joc net, el treball en equip, el respecte, la superació, i no només dels jugadors i jugadores, sinó també de l'staff tècnic i l'afició. Tant és així que es donen dos títols de lliga: un al campió esportiu i un altre al campió del joc net. 

Està previst que la competició LaLiga Genuine Santander 2021-2022 s'iniciï durant el mes de gener amb la celebració de la primera fase de la competició, que es reprèn aquesta temporada després d'haver estat aturada des del mes de març del 2020 degut a la pandèmia del Covid-19.

Programa Diversitat Fundació Barça

La Fundació Barça té experiència també amb aquest col·lectiu ja que des de l’any 2015 porta a terme el programa Diversitat a Catalunya, amb el suport de La Fundació Bancaria La Caixa, i posteriorment també a diverses escoles de la ciutat de Nova York i també del Japó. Aquest programa està adreçat a infants i joves que presenten diversitat funcional i que per mitjà de la metodologia FutbolNet tenen la possibilitat d’accedir a l’activitat física i l’esport.
 

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA