Marta Segú: “A través de l’esport es poden prevenir, detectar precoçment i acompanyar els problemes de salut mental entre els infants i els adolescents”

Comparteix

La taula rodona es va celebrar al Col·legi de Metges de Barcelona

La directora general de la Fundació FC Barcelona participa en una jornada al Col·legi de Metges on destaca la contribució de l’entitat a la millora del benestar de la infància i la joventut afectada de trastorns de conducta i de l’estat d’ànim a través de l’esport

“La Fundació FC Barcelona treballa amb infants i persones joves d’entorns vulnerables i a tot arreu ens trobem amb problemàtiques de salut mental”, ha explicat la Dra. Marta Segú, directora general de la Fundació durant la jornada ‘Salut Mental i Jo’, celebrada el dilluns passat al Col·legi de Metges de Barcelona. Als camps de refugiats, centres de justícia juvenil o entorns d’alta conflictivitat social, escenaris on la Fundació implementa els seus projectes i programes, els infants i els joves viuen amb una forta càrrega emocional que deriva sovint en trastorns de conducta i problemes de salut mental. “L’esport és una eina molt poderosa a través de la qual es poden canalitzar aquests trastorns i millorar el benestar emocional i la qualitat de vida d’aquestes persones, ja que és una eina complementària a les teràpies convencionals”, va exposar Marta Segú.

En aquest sentit, la directora general de la Fundació FC Barcelona ha explicat que l’entitat està posant en marxa un projecte per complementar el tractament dels trastorns de l’estat d’ànim de joves diagnosticats a centres i serveis de salut mental a Santa Coloma de Gramenet i Badalona. Ho fa a través de SporNet, la metodologia psicoeductiva basada en l’esport, creada per Fundació i que utilitza l’activitat física, el joc i les dinàmiques de grup per empoderar, socialitzar i millorar l’estat d’ànim dels participants. Aquest projecte es fa en col·laboració amb la Fundació Vidal i Barraquer i els centres de salut mental infantojuvenils i dispositius ECID de Santa Coloma i Badalona. 

En paral·lel, s’està dissenyant un projecte de generació d’evidència científica per aportar coneixement al voltant de les bondats de l’activitat física en general i de la metodologia SportNet, en concret per tractar els trastorns relacionats amb la salut mental en infants i joves.  

La jornada va ser organitzada per l’entitat social Grup SOM VIA i, juntament amb la Dra. Marta Segú, van intervenir, entre d’altres, la Dra. Anna Sans, directora de l’Institut SOM VIA de Neurodesenvolupament i Aprenentatge amb joves, famílies i diversitat, i l’actor de teatre, cinema i televisió Roger Pera, que va explicar la seva experiència personal amb un problema de trastorn mental que finalment va aconseguir gestionar i superar.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA