La Fundació Barça promou la integració i el benestar emocional de més de 24.000 joves i infants refugiats

Comparteix
filtra instagram pique

Gerard Piqué, Sergio Busquets, Serginho Dest i Aitana Bonmatí viralitzen el filtre de la campanya a través d’Instagram

Les jugadores del primer equip lluiran abans del partit de Lliga unes samarretes amb l’eslògan “Tothom amb els refugiats” dins la campanya que ha llançat la Fundació a les xarxes socials

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Refugiats el pròxim diumenge, 20 de juny, la Fundació Barça ha posat en marxa una campanya de sensibilització sobre la problemàtica de les persones refugiades amb l’eslògan “Tothom amb els refugiats”. Per aquest motiu les jugadores del primer equip femení del FC Barcelona lluiran una samarreta amb aquest missatge abans de començar el partit de Lliga davant la Reial Societat. 

D’altra banda, des d’avui mateix a través del perfil d’Instagram de la Fundació Barça totes les persones que ho desitgin es podran afegir a la campanya a través de la utilització d’un filtre que s’ha preparat específicament per a aquesta commemoració. Durant aquests dies molts dels infants beneficiaris del programa de Refugiats i Migrants de la Fundació Barça als camps de refugiats i assentaments de Grècia i el Líban hi participaran. 

Cal destacar que els primers que han gravat un vídeo amb aquest filtres han estat els jugadors Gerard Piqué, Sergio Busquets, Serginho Dest i Aitana Bonmatí per tal d’animar tothom a afegir-s’hi.

Programa de Refugiats i Migrants

Més de 24.000 infants i joves han participat en els programes que la Fundació Barça va posar en marxa fa tres anys en els camps de refugiats de Grècia, el Líban, Itàlia. Així mateix 500 menors no acompanyats han participat a les activats promogudes per l'entitat en escoles i centres de menors no acompanyats a Catalunya. 

L'objectiu d'aquestes iniciatives és millorar el benestar emocional de nens i nenes refugiats, afavorir la seva integració amb infants i joves d'altres nacionalitats i ètnies o de la comunitat local. Aquests programes redueixen les conductes agressives i milloren les seves relacions interpersonals. Aquestes van ser algunes de les conclusions de l'informe d'avaluació del programa realitzat a finals de l'any passat.

El programa de suport als infants i joves refugiats a través de l'esport s'implementa en diferents contextos: camps de refugiats (Skaramagas, Eleonas, Lesbos i Mória a Grècia); entorns escolars en zones urbanes (Atenes); municipis (9 municipalitats de la regió de la Bekaa, al Líban), i centres d'acollida de menors no acompanyats (Sicília, Calàbria i Catalunya).

Més de 82 milions de persones desplaçades i refugiades

Actualment al món hi ha 82,4 milions de persones desplaçades i refugiades, de les quals més de 26 milions viuen refugiades a altres països, segons les últimes dades de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). La meitat d’aquests refugiats són infants que han hagut d’abandonar casa seva a causa dels conflictes, la violència i la persecució. 

En aquest context tan difícil, els infants i els joves són especialment vulnerables ja que pateixen la falta de mesures concretes que en facilitin l’acollida i el refugi i pateixen greus violacions dels seus drets.

Mitjançant la metodologia FutbolNet, dissenyada per la Fundació Barça, pretén reforçar i donar eines als infants i adolescents per prevenir i resoldre conflictes i fomentar la inclusió social i la integració. L’entorn esportiu i de lleure proporciona una plataforma per normalitzar la vida dels nens i nenes que estan vivint una situació excepcional. També dona suport a la salut física i mental, ajuda en la mitigació del trauma i promou la integració i les relacions socials per a un millor benestar emocional. 

Des del juny del 2017 la Fundació Barça, amb el suport de la Fundació Stavros Niarchos i UEFA Foundation, implementa aquest programa.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA