Andreu Fontàs apadrina el Cruyff Court a Banyoles

Comparteix

La Fundació Cruyff, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundació Barça promotors d’aquesta nova instal·lació esportiva

L'exjugador del FC Barcelona Andreu Fontàs ha estat l'amfitrió de l'acte d'inauguració del nou Cruyff Court de Banyoles (Girona), una instal·lació que té com a objectiu promoure l'esport entre els infants i joves de la localitat.

Aquesta iniciativa és el fruit de l'aliança entre la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària "la Caixa" i la Fundació Barça per a la construcció, manteniment i dinamització d'un total de 15 Cruyff Courts arreu de Catalunya, prioritzant zones desfavorides per fomentar la inclusió social d'infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l'esport.

A l'acte d'inauguració també han estat presents la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura; el director Àrea d'Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària "la Caixa", Xavier Bertolín; la coordinadora d'aliances del la Fundació Barça, Yolanda Antin, i l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.
El camp inaugurat avui a Banyoles se suma al Cruyff Court Les Roquetes de Ronaldinho, el Cruyff Court Hristo Stoichkov de Martorell, al Cruyff Court Sergio Busquets de Badia del Vallès, al Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur i al Cruyff Court Gerard Piqué de Sant Guim de Freixenet. L'embrió d'aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández a Terrassa, que va posar els fonaments de l'acord.

Aquesta iniciativa també impulsa dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l'objectiu que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.


Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d'ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l'esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir el sedentarisme i l'obesitat infantil.

La col·laboració per al desplegament del projecte Cruyff Court a Catalunya se suma a l'aliança entre les tres entitats per impulsar el projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, que preveu la renovació de 10 zones d'esbarjo d'escoles ubicades a diferents localitats catalanes.

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA