La Fundació FC Barcelona i ACNUR s’uneixen pels drets dels infants i joves refugiats

Comparteix

El logo de l’Agència de Nacions Unides pels Refugiats lluirà a la samarreta del primer equip masculí i femení de futbol i del Fundació Barça Genuine les pròximes quatre temporades

Per primer cop el logo d’ACNUR-UNHCR (Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats) lluirà a partir de l’1 de juliol del 2022, a la samarreta del FC Barcelona del primer equip masculí i femení de futbol i al de l'equip Fundació Barça Genuine (se situarà a la part posterior, sota el número del jugador). 

Aquest és un dels acords als quals ha arribat la Fundació FC Barcelona amb ACNUR-UNHCR, l'Agència de les Nacions Unides pels Refugiats i el Comitè espanyol d’ACNUR, que també comportarà una aportació en metàl·lic de 400.000 € per invertir en projectes (100.000 € per projecte i un per continent), a més d’una donació valorada pel Club en 100.000 € per temporada en productes de material esportiu i marxandatge del FC Barcelona. L’aliança també preveu que la Fundació aportarà els coneixements tècnics dels seus especialistes en metodologia esportiva. En els propers dies, les dues entitats donaran més detalls sobre aquest acord. 

Una de les prioritats que el president Joan Laporta va definir per a aquesta nova etapa al capdavant del Club va ser focalitzar-se en la problemàtica de les persones refugiades al món, una de les més greus que es viuen en els temps actuals, al voltant de 84 milions de persones refugiades o desplaçades (segons dades d'ACNUR) i a les quals cal donar resposta. Aquesta xifra s'ha vist des de fa unes setmanes especialment agreujada per la crisi d'Ucraïna. 

Si el 2006 l'acord amb UNICEF  va representar un patrocini esportiu absolutament innovador a nivell internacional, ara es vol avançar en una nova línia de treball amb les Nacions Unides a través d'aquesta nova col·laboració amb l'ACNUR, posant el focus en les persones refugiades, especialment nenes, nens i joves refugiats i desplaçats a diversos països del món.

ACNUR-UNHCR 

ACNUR, l'Agència de l'ONU per als Refugiats, és una organització mundial dedicada a salvar vides, protegir els drets i construir un futur millor per a les persones que es veuen obligades a fugir de casa a causa dels conflictes i la persecució. Presta assistència per salvar vides, donant refugi, aliments i aigua; ajuda a salvaguardar els drets humans fonamentals i desenvolupa solucions que garanteixen que les persones tinguin un lloc segur a què anomenar llar. Treballa en més de 130 països, utilitzant la seva experiència per protegir i atendre milions de persones.

El FC Barcelona, a través de la seva Fundació, col·labora amb aquesta Agència des de l'any 2009 amb diverses actuacions i programes en la problemàtica de refugiats i desplaçats i també ha desenvolupat diversos programes propis en camps i assentaments de refugiats a Grècia i Líban i menors no acompanyats a Itàlia i Catalunya.

Col·laboració exitosa amb UNICEF

Aquesta emblemàtica aliança es va iniciar el 2006, quan el FC Barcelona va lluir per primera vegada el logotip d'UNICEF a la samarreta. Des de llavors, el FC Barcelona i l'UNICEF amb aquesta col·laboració han ajudat més de tres milions de nens a accedir a l'esport, el joc, l'educació i les iniciatives de protecció de la infància. En els darrers anys l'aliança ha desenvolupat projectes a més de 16.000 escoles del Brasil, Ghana, Sud-àfrica i la Xina.

La Fundació FC Barcelona continuarà col·laborant amb UNICEF a través de nous projectes conjunts, encara pendents de definir, i amb la investigació sobre l'impacte de l'esport pel desenvolupament com a eina de canvi social conjuntament amb Innocenti, la seva oficina de recerca.

Declaracions del president Joan Laporta, de Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona, i de Francisco Sciaccia, director general Comité Español ACNUR
COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA