fcb.portal.reset.password
Jornada de diabetis infantil tipus 1.

Jornada de diabetis infantil tipus 1.

La Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), Diabetes Unit (CIDI) de l’Hospital Sant Joan de Déu i Serunion, amb la participació de l’Associació de Diabètics de Catalunya (ADC) organitza a la I Jornada ‘La diabetis infantil tipus 1 i l’esport’, que se celebrarà el dia 30 d’abril, de 10.00 a 17.00 hores, a l’Auditori 1899 de les instal·lacions del Camp Nou.

Sota el lema ‘Diabetis en família’, aquesta sessió vol donar a conèixer els últims avenços mèdics i les línies d’investigació que se segueixen en l’actualitat en aquesta matèria. La jornada comptarà amb la participació de diversos metges de prestigi internacional que a través de diferents ponències exposaran als pares i mares les novetats que ofereix la medicina als pacients de diabetis tipus 1. Els infants i joves també tindran un paper actiu en aquesta sessió amb una agenda específica per a ells que comptarà amb la dinamització lúdica de l’entitat Pallapupas. També podran practicar esport, gràcies a la col·laboració de l’FCBEscola, i visitaran la Masia i el Camp Nou Experience.

Aquesta jornada, d’accés gratuït, està especialment destinada a les famílies amb infants que tenen diabetis tipus 1, però també està oberta a tothom que pugui estar interessat en aquesta patologia. Fins aquest dimecres dia 6 d’abril es dóna exclusivitat d’incripció als socis i penyistes del FC Barcelona.

[[BOTOVERMELL::Consulta l'agenda de la jornada++::http://media3.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/225/902/original/AGENDA-J-Diabetis.v1459935217.pdf::HOR::::NO-TRACKING::::::]]

[[BOTOVERMELL::Inscriu-te a la jornada++::http://bit.ly/23dEtn5::HOR::::NO-TRACKING::::::]]

Sobre la diabetis tipus 1

La diabetis és una malaltia que es caracteritza per l'augment dels nivells de glucosa en sang (hiperglucèmia). La de tipus 1 és la que afecta nens i adolescents, encara que l'edat d'aparició pot prolongar-se fins al voltant dels 30 anys. Aquesta patologia està causada per una alteració immunitària que porta el mateix organisme a destruir les cèl·lules beta del pàncrees, que són les especialitzades en la fabricació d'insulina. Per això, el seu tractament consisteix en l'administració d'insulina subcutània.

La diabetis tipus 1 es produeix per una predisposició genètica sobre la qual actuen una sèrie de factors que desencadenen tot el procés de destrucció de les cèl·lules beta (factors infecciosos, dietètics, estrès, etc.).

Tornar a dalt