fcb.portal.reset.password
Els representants institucionals amb un grup d’infants a l’estand del projecte a Nou Barris.

Els representants institucionals amb un grup d’infants a l’estand del projecte a Nou Barris. GERMÁN PARGA / FCB

Estand de 'FutbolNet' a Nou Barris.

Estand de 'FutbolNet' a Nou Barris. GERMÁN PARGA / FCB

Aquest dissabte el projecte ‘FutbolNet’ de la Fundació FC Barcelona ha sortit al carrer al districte de Nou Barris. Des de les deu del matí i fins a les cinc de la tarda el projecte s’instal·la a la plaça Harry Walker de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta metodologia educativa als pares dels seus beneficiaris i a la comunitat en general.

L’espai lúdic, que és d’accés gratuït per a tots els infants, està dividit en diverses àrees. La zona de joc de ‘FutbolNet’, amb dos minicamps de futbol perquè els més menuts posin en pràctica els valors mentre juguen a futbol. Un espai dedicat a l’exposició fotogràfica del projecte on es podran veure instantànies de com s’aplica en altres països del món. I un espai lúdic amb les tres Copes del Triplet perquè tothom que ho desitgi s’hi pugui fotografiar i dos tallers, un de grafits i un altre de consum responsable.

Durant el matí el Festival ha rebut una visita institucional encapçalada pels directius del FC Barcelona, Maria Teixidor i Ramon Pont, acompanyats per Gerard Figueras, director del Consell Català de l’Esport; Alfons Conesa, director de l’Agència Catalana de Consum, i Jordi González, president de la Federació de Penyes Barcelonès Est.

El Festival està coorganitzat per la Secretaria General de l’Esport, l’Agència Catalana de Consum i l’Ajuntament de Barcelona i ha comptat també amb la participació d’un grup d’infants que participen a ‘FutbolNet i Diversitat’, l’adaptació metodològica d’aquest programa per a joves amb discapacitat.

En l’actualitat, a la ciutat de Barcelona ‘FutbolNet’ es duu a terme als següents districtes i instituts: Nou Barris (INS Flos i Calcat), Sant Andreu (Institut Príncep de Viana), Sant Martí (IES Barri Besòs), Ciutat Vella (Institut Miquel Tarradell) i Sants Montjuïc (Institut Lluís Vives). En l’àmbit internacional el projecte també s’aplica amb èxit a l’Orient Mitjà, l’Àfrica i Sud-amèrica.

‘FutbolNet’ és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en cinc valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquests valors són l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició.

Declaracions de Maria Teixidor

“Els Festivals ‘FutbolNet’ serveixen per obrir el projecte a la comunitat local i posen de manifest que la Fundació FC Barcelona vol portar el futbol més enllà de la competició per convertir-lo també en una eina social. Tot això ho fem perquè el Barça és el Club dels nens i el nostre objectiu és fomentar la seva educació i el seu benestar. La jornada d’avui a Nou Barrris està sent tot un èxit i està rebent una gran acollida per part de la gent.”

Tornar a dalt