fcb.portal.reset.password
Logotip de la campanya 'Suma't al rosa'

Imatge de la campanya 'Suma't al rosa'

A iniciativa del Grup Edelmira Calvetó, que lidera la directiva Susana Monje, el FC Barcelona, a través de la seva Fundació, se suma a la lluita contra el càncer de mama, coincidint amb el dia mundial contra aquesta malaltia que se celebra el proper 19 d’octubre.

El Club s’adhereix a aquesta causa de la mà de l’aecc-Catalunya (Associació Espanyola Contra el Càncer) que enguany torna a posar en marxa la campanya ‘Suma’t al rosa’. L’objectiu és oferir un altaveu i difondre entre els socis i els aficionats del FC Barcelona els missatges que aquesta entitat considera clau en referència amb aquesta malaltia.

Accions al Camp Nou en el partit FCB-Eibar

Coincidint amb el matx FCB-Eibar de dissabte dia 18 a les 20.00 hores es duran a terme diverses accions de visibilitat sobre el càncer de mama. A través dels espais publicitaris de l’estadi es donarà difusió a la campanya ‘Suma’t al rosa’ i l’‘speaker’ Manel Vic farà també una menció a aquesta iniciativa. D’altra banda, un grup de nens amb samarretes de color rosa acompanyaran els jugadors del primer equip durant la seva sortida al camp.

A més del terreny de joc les accions també es traslladaran a la llotja presidencial. Allà es repartiran els tradicionals llacets de color rosa i com a convidats especials hi assistiran diversos representants de l’aecc-Catalunya, encapçalats pel seu president, Juli de Miquel, així com una família afectada per la malaltia, en representació del col·lectiu.

Accions al Palau en el partit FCB-Herbalife Gran Canària

El color rosa també tindrà protagonistme pel partit de bàsquet FCB- Herbalife Gran Canària de diumenge dia 19 a les 18.00 hores. La imatge de la campanya de l’aecc-Catalunya també tindrà visibilitat en aquest espai i l’‘speaker’ hi dedicarà unes paraules. D’altra banda, les ‘cheerleaders’ canviaran per un dia el seu estilisme i faran les seves coreografies amb unes samarretes de color rosa. A la zona noble del Palau es repartiran llacets rosa i també s’espera la presència de representants de l’aecc-Catalunya.

Situació del càncer de mama

• El càncer de mama representa el tipus de càncer més freqüent en la dona, amb una incidència anual de més de 22.000 casos a l’estat espanyol (IARC 2008), el 28,5% de tots els tumors femenins.

• La majoria dels casos es diagnostiquen en edats compreses entre els 35 i els 80 anys, amb un màxim entre els 45 i els 65.

• Aproximadament 1 de cada 8 dones presentarà aquesta malaltia al llarg de la seva vida.

• La supervivència per càncer de mama ha millorat notablement en els últims 15 anys (anualment s'incrementa la supervivència per aquest tumor un 1,4%). La supervivència global als 5 anys del diagnòstic d'aquest tumor és del 82,8% al nostre país (Eurocare-4), per sobre de la mitjana europea i similar als països amb les millors xifres de supervivència.

• El diagnòstic precoç és la millor eina per lluitar contra aquesta malaltia. A través dels programes de cribratge amb mamografies, es poden diagnosticar els tumors de mama en estadis inicials en què hi ha moltíssimes possibilitats de curació.

Tornar a dalt