fcb.portal.reset.password
Els mestres Verònica Ibars i Alfons Medina asseguts sobre un bagul de material de Barçakids

Els mestres Verònica Ibars i Alfons Medina a l'edukit de 'Barçakids'. FOTO: V.SALGADO / FCB

El projecte ‘Barçakids’ continua el seu recorregut per les escoles catalanes fomentant la transmissió de valors. La Verònica Ibars i l’Alfonso Medina són mestres d’Educació Física de l’escola Betània Patmos de Barcelona i han explicat a fcbarcelona.cat com ha estat, per segon any consecutiu, el pas de ‘Barçakids’ per la seva escola. El projecte va aplicar-se en aquest centre els dies 8, 9 i 10 d’abril.

Què és el que més us va cridar l’atenció del projecte quan el vau conéixer el curs passat?

Alfons Medina: Que era un projecte que treballava els valors en el marc de l’escola.

Verònica Ibars: L’any passat vam aplicar el projecte a 4t de primària i vam escollir l’esforç i l’hoquei. Va anar molt bé, els infants van gaudir molt! A més, va ser especialment profitós perquè, com que l’activitat es va fer a l’octubre del 2012, des de llavors, durant el curs, es van fer moltes referències als valors. A les classes d’Educació Física, contínuament estem parlant i debatent sobre els valors. L’experiència va ser tan bona que per això vam demanar tornar a tenir el projecte a l’escola.

Com a mestres d’Educació Física, com valoreu la proposta pedagògica de ‘Barçakids’?

AM: La trobo encertada, ben explicada i ben escenificada.

VI: Hi ha molta varietat en les activitats, tant a les físiques com a les d’aula; es treballa amb les noves tecnologies i, sobretot, hi ha molta reflexió que és el que més ens interessa. I també es fa esment al fet que les famílies s’han d’implicar en el foment de valors, que és molt important.

Quins valors heu escollit aquest curs i per què?

VI: Hem escollit la humilitat perquè creiem que és molt important fomentar-la ente els infants. I com a esport, aquest any hem volgut sortir dels tòpics i hem triat l’atletisme, perquè a més a l’escola tenim una pista per practicar-lo.

Amb què us quedeu del pas d’enguany de ‘Barçakids’ per la vostra escola?

AM: El projecte aconsegueix crear molt bons moments de reflexió. Per exemple, el vídeo de l’entrega de la Pilota d’Or a Messi el 2012 s’utilitza per parlar de la humilitat i durant la sessió els nois s’han oblidat del tema esportiu i han aconseguit reflexionar sobre el valor en qüestió.

Quan el projecte marxa de l’escola, com gestioneu internament el que us ha aportat el projecte?

VI: El Departament d’Educació Física de l’escola farà un informe de valoració. A més, enguany hem volgut que veiessin l’activitat tots els tutors perquè la valoració interna sigui també més enriquidora i tingui més punts de vista.

Tornar a dalt