FutbolNet

FutbolNet és una metodologia d’intervenció social creada per la Fundació Barça el 2011. La metodologia utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves que es troben en contextos vulnerables.

Sessions FutbolNet

A cada sessió es treballa un valor a través de jocs esportius i es disputa un partit de futbol en què els participants han de posar en pràctica un valor de la millor manera possible. Per facilitar-ho l'activitat està plena d'espais de reflexió i els partits es divideixen en tres parts:

1r Temps:
Els jugadors/es dialoguen de forma autònoma i consensuen les normes del joc, per exemple: si algú falta al respecte a un company es xiula penal.
2n Temps:
Es juga un partit de futbol d'uns 15 minuts. Aquí els joves desenvolupen la seva capacitat de relacionar-se, i els educadors els acompanyen a ser responsables de les seves accions
3r Temps
Els participants realitzen una xerrada posterior amb esperit crític on es valora el joc i es decideixen els guanyadors en funció del comportament i l'aplicació del valor en qüestió.

Els beneficiaris són nois i noies d’entre 8 i 21 anys de tot el món, escollits seguint criteris de vulnerabilitat

30.000 K
Beneficiaris només a Catalunya

Mapa d'Impacte

Coneix les 7 dimensions de FutbolNet

FUTBOLNET CATALUNYA

Un projecte que avança en resultats

Any rera any, FutbolNet es va consolidant a Catalunya com una metodologia de referència evidenciant la seva força com a eina d’inclusió social i de gènere. Algunes dades de l'exercici 2016/2017

+ de 30M participants, amb un destacat augment de la participació de persones amb discapacitat
Consolidació de l’intercanvi entre diferents centres FutbolNet
Augment d’un 15% de la participació femenina