Treballant amb el suport de Gran Tierra i la Cambra de Comerç de Bogotà Entre diferents iniciatives a Colòmbia, en el context del procés de pau, col·laborem amb Gran Tierra en la prevenció del reclutament de joves en departaments fronterers del país, i amb el suport de la Cambra de Comerç de Bogotà, col·laborem en l'àmbit de la justícia juvenil en la prevenció de la reincidència en delictes.

Fòrum Bogotà

Esport per construir la pau

Des de fa tres anys, la Fundació Barça treballa en un programa per la prevenció de la violència a Colòmbia creant espais d'oci segur en zones vulnerables i violentes i prevenint el reclutament de nens, nenes i joves per part de bandes criminals.

La Fundació Barça va organitzar el març del 2020 el fòrum "L'esport com a eina de construcció de pau", dut a terme en aliança amb l'alcaldia i la Cambra de Comerç de Bogotà i que va comptar amb la presència d'ex-jugadors del primer equip com Carles Puyol i José Edmílson, que van parlar sobre el compromís de l'esport en temes com la violència, la desigualtat, la sostenibilitat i la construcció de pau.

Bogotà

Oportunitats d'inclusió per a nens i joves que viuen en entorns conflictius

A Bogotà la tasca de la Fundació Barça va començar a principis de 2019 amb un pla a les localitats de San Cristóbal, Ciudad Bolívar, Engativá, Bosa, Suba, Kennedy i Mártires amb l'objectiu de generar oportunitats d'inclusió per a nens i joves que viuen en entorns conflictius socialment a través de la metodologia basada en l'esport.

Es treballa a favor de la inclusió social, la prevenció de la violència i l'accés a l'educació mitjançant el desenvolupament del programa de la Fundació que es porta a terme en els parcs locals de diverses localitats. A Bogotà la cooperació entre la Fundació, el districte i la Cambra de Comerç ha impactat positivament més de 2.000 joves.

Putumayo

Foment de l'esport com a entorn protector per mitigar els factors de risc en el reclutament infantil

La població de Puerto Asís, al departament colombià de Putumayo, és un dels epicentres de la producció i el tràfic de cocaïna i d’extracció de petroli a Colòmbia. El projecte de la Fundació Barça i Gran Tierra Energy a Putumayo, on el 40% dels beneficiaris són nenes, té l'objectiu d'enfortir els entorns protegits per disminuir el risc de reclutament infantil.

Tres-cents nens i nenes adolescents participants d'aquest programa conjunt, van compartir una jornada amb l'exjugador del FC Barcelona i de la selecció brasilera José Edmílson, dins del festival de fi de projecte.

Prevenció de la violència a Colòmbia

La Fundació Barça treballa a Colòmbia amb un programa per la prevenció de la violència. Aquí trobareu algunes històries i experiències de la implantació d'aquest programa