Barça Activa't

Projecte d’inclusió social basat en l’esport per a joves a Catalunya

La Fundació FC Barcelona ha posat en marxa el programa “Barça Activa’t” en col·laboració amb les Diputacions de Girona, Lleida i Tarragona i diversos ajuntaments catalans. A partir de la metodologia SportNet, pròpia de la Fundació FC Barcelona, l’objectiu d’aquest projecte és fomentar grups de joves que impulsin projectes participatius de temàtica esportiva i amb impacte al mateix municipi per afavorir la inclusió social del jovent. A més, els projectes participatius que s’implementin arreu formaran part d’un concurs de projectes entre els quals s’escolliran la millor proposta comunitària.

“Barça Activa’t” dona resposta al nou enfocament holístic que la Fundació FC Barcelona està promovent en tots els seus projectes, impactant en les màximes problemàtiques possibles dels ecosistemes socials complexos que formen part de les diferents comunitats. La Fundació FC Barcelona vol sumar-se als esforços en la recerca i definició de les necessitats del col·lectiu de joves que ja s’estan duent a terme al nostre país, tot mirant de donar respostes que sorgeixin del mateix col·lectiu, entenent l’aprenentatge vivencial i l’activitat física com eines útils per al creixement personal i comunitari.

La col·laboració de la Fundació FC Barcelona amb les Diputacions i Ajuntaments de Catalunya va començar fa deu anys i ha permès arribar fins al moment a més de 110.000 persones beneficiàries a 84 municipis de Catalunya.