Un acord històric

Fundació Barça i UNICEF: més d'una dècada treballant junts

L'aliança entre el FC Barcelona i l'UNICEF, l'Agència de les Nacions Unides per a la Infància, es remunta a la històrica signatura de l'acord entre les dues institucions l'any 2006, un innovador compromís que s'ha anat consolidant durant tots aquests anys.

A més del gest que va permetre lluir el logotip d'UNICEF a la samarreta del Barça, la col·laboració va comportar també una donació anual d'1,5 milions d'euros a projectes propis d'aquest organisme mundial a favor de la infància i el compromís d'adhesió als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. Va ser en aquest marc de col·laboració quan el FC Barcelona va decidir destinar el 0,7% dels seus ingressos ordinaris a la Fundació.

Actualment aquesta col·laboració permet donar suport a projectes d'accés a l'educació a Ghana, Brasil, Sud-Àfrica i Xina. D'altra banda, les dues entitats treballen conjuntament en la potenciació de l'esport per al desenvolupament com una aposta per millorar l'impacte de l'esport en la lluita contra les desigualtats.

Esport per al desenvolupament (S4D)

Potenciar l'esport com a eina per millorar el benestar dels infants

Un dels projectes conjunts més importants de l'aliança amb UNICEF és el treball per la recerca de l'impacte de l'esport per al desenvolupament (S4D) en la vida dels infants i joves. En aquest sentit es va elaborar l'estudi Getting into the game on es constata que l'esport és un vehicle formidable per millorar els resultats educatius i el desenvolupament d'habilitats dels nens i nenes.

Aquestes qualitats contribueixen al seu benestar general i a ampliar les seves perspectives de futur segons la investigació duta a terme a 100 països d'arreu del món, que examina més de 300 programes en el camp de l'esport per al desenvolupament. El projecte té previst testejar les recomanacions d'aquest estudi en els programes, tant els de projectes d'UNICEF finançats per la Fundació Barça al Brasil, la Xina, Ghana i Sud-àfrica, com els projectes a països afectats per conflictes o desastres naturals.

 

 

Col·laboració

Programes a diferents països per protegir la infància

L'aliança entre l'UNICEF i la Fundació ha cristal·litzat en el suport a la implementació de programes  a la Xina, Ghana, Sud-àfrica i el Brasil. A la Xina es busca reforçar les habilitats del professorat d'educació física i el desenvolupament de recursos per a la formació dels docents d'escoles rurals.

Al Brasil es potencia la protecció de la infància i la joventut per mitjà de l'esport i la comunicació. Les activitats es van adreçar a menors amb discapacitat i marginats del sistema educatiu. A Sud-àfrica es va fer reforç de l'educació física com a matèria escolar i eina per reduir la violència i millorar els resultats acadèmics. A Ghana la intervenció se serveix de l'esport per promoure l'accés a l'educació i millorar les habilitats socials dels menors en entorns deprimits.